U bent hier:

JAN VERMEULEN & VEERLE PEETERS Weens sentiment en Hongaarse passie

+1 punt

Concert Klassieke muziek

Jan Vermeulen en Veerle Peeters zijn geen onbekenden in onze klassieke reeks. Na de integrale opname van Schuberts vierhandig pianowerk op zeven cd’s was het een logische stap voor het duo Vermeulen-Peeters om ook het oeuvre van Johannes Brahms voor diezelfde bezetting aan te boren.
De in Hamburg geboren Brahms verhuist in 1862 naar Wenen en eigent zich in geen tijd het muzikale DNA van deze stad toe. Net zoals de geboren en getogen Wener Schubert omarmt hij de wals en tilt hij het genre op tot hetzelfde verfijnde niveau als zijn illustere voorganger. Zoals Schubert is ook Brahms niet immuun voor de volksmuziek van het aangrenzende Hongarije. Zijn Hongaarse dansen klinken zo authentiek en meeslepend, dat je nauwelijks kunt geloven dat ze uit de pen van een Noord-Duitser zijn gevloeid.

De Variaties op een thema van Schumann, opgedragen aan diens dochter Julie, zijn het zoveelste eerbetoon in Brahms’ oeuvre aan zijn grote voorbeeld en mentor uit zijn jonge jaren.

Het duo Vermeulen-Peeters vertolkt deze muziek op een originele Bösendorfer concertvleugel van 1884 uit de collectie van Chris Maene.

duovermeulenpeeters.com

Het tweetal lijkt op hetzelfde moment te ademen, te voelen en te beleven. Deze sprankelende en krachtdadige uitvoering maakt de visie van de spelers duidelijk, maar laat ook ruimte voor de fantasie van de luisteraar. Luister
J. Brahms - Walzer Op. 39, Variationen über ein Thema von Robert Schumann Op. 23, Ungarische Tänze, Liebesliederwalzer Op. 52a
Jan Vermeulen & Veerle Peeters: piano

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11
3630 Maasmechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 7 oktober 2020
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Abo/Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Maasland: € 3,2

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC Maasmechelen
Trefwoorden Bevestigd2020

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS