U bent hier:

Jan Verheyen

Film Cinefiel

De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en met slogans gehaald uit een fout Amerikaans handboek wil hij een frisse wind door de groep laten waaien. Zijn idee: een gezamenlijk teambuilding-weekend.
Veertig jaar na de start op televisie van de iconische reeks ‘De Collega’s’, is er nu de film ‘De Collega’s 2.0’.

De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en met slogans gehaald uit een fout Amerikaans handboek wil hij een frisse wind door de groep laten waaien. Zijn idee: een gezamenlijk teambuilding-weekend…

Het idee voor de film kwam van Ben Segers, acteur en fervent verzamelaar van ‘De Collega’s’. Tijdens een treinreis naar Nederland met producenten Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof van Fobic Films, kwam Bens’ tijdloze en oprechte bewondering voor ‘De Collega’s’ ter sprake.

Een rit vol gooiden de heren duchtig met legendarische scènes en quotes naar elkaar. De goesting was gezet. Pas op de terugreis ontdekten ze dat ‘De Collega’s’ in 2018 net veertig jaar zal bestaan. Dit schreeuwde naar een comeback, remake, what’s in a name…

De ambitie voor ‘De Collega’s 2.0’ is het grote aantal fans van de originele serie samenbrengen met een nieuwe schare fans. Er zal dan ook met een volledige nieuwe cast gewerkt worden. Ben Segers neemt alvast de rol van Freek Van Praet op zich (= personage van Jean De Pesser in de originele serie)

Ook de oorspronkelijke collega’s zullen als snoepjes op een taart te zien zijn in de film. Acteurs Bob Van Der Veken, René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Agnes De Nul, Nora Tilley en Johny Voners zijn alvast van de partij.

Kwalitatief erfgoed snakt naar ervaring en vakkennis en zo werd al heel snel regisseur Jan Verheyen aan boord gehaald. Het scenario werd geschreven door twee jonge wolven, Sam Fierens en Mathias Pagnaer.

 

Regisseur: Jan Verheyen
Cast: Ben Segers, Matthias Vergels, Eva van der Gucht, Tatyana Beloy, Steve Geerts, Veerle Dobbelaere, Ikram Aoulad, Mathijs F. Scheepers, Jurgen Delnaet, Loes Swaenepoel, Steph Goossens
Duur: nog niet bekend
Genre: Komedie

Info

Waar Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 28 mei 2019 tot 29 mei 2019
Prijs
Kassa: 7.00 €; VVK: 5.00 €; Kansentarief: 2.00 €
€ 7,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum Merksem
Links
Trefwoorden a-kaart