U bent hier:

Jan Mertens over stilte in de storm

+1 punt

Lessenreeks Milieu en natuur

Het zijn wankele tijden. De huidige coronacrisis confronteert ons met een werkelijkheid die fundamenteel onzeker is en die we niet zomaar kunnen controleren. Deze ervaring kan ons iets leren over de klimaatcrisis. Het is opvallend dat we in discussies over klimaat zo weinig praten over wat die moeilijke waarheid met ons doet. Veel mensen willen liever niet de werkelijkheid van de ecologische crisis onder ogen zien, omdat dat te bedreigend lijkt. Of ze hopen op technologische mirakels. Misschien is het goed dat we net wel kijken naar wat de klimaatverandering innerlijk met ons doet. En dus wel kijken naar het gevoel van machteloosheid, naar de angst of het diepe verdriet dat we voelen om een planeet die aan het sterven is. Wat gebeurt er als je die gevoelens wel toelaat? Met jezelf, met de anderen en ... met de wereld? Het concept van actieve hoop biedt perspectieven om de planetaire werkelijkheid echt onder ogen te zien en daarin de kracht en rust te vinden om te doen wat nodig is. Tijdens deze avond maken we ruimte voor dit gesprek. Jan Mertens zal de avond inleiden en daarna delen we onze ervaringen.
In samenwerking met Natuur.koepel vzw Zuid-West-Vlaanderen, OIKOS, Oxfam Wereldwinkel Kortrijk, Stadsboerderij Kortrijk, Waerbeke vzw

Begeleiders: Jan Mertens

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Uw eigen kot
bij jou thuis
Online Vanop jouw pc

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 1 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Sociaal tarief - 2.50: 2,50 €; Studententarief - 2.50: 2,50 €; UiTPAS kansentarief - 1.00: 1,00 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 1,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Vormingplus mzw
Contact info@avansa-mzw.be
Trefwoorden erkend SCVW, Online Activiteit

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS