U bent hier:

Jamaican Jazz Orchestra Featuring Helena Casella (Uitgesteld naar een nieuwe datum)

Concert Jazz en blues

Betoverende mengeling van jazz, ska en reggae. Voor wie wil horen hoe Ernest Ranglin, The Skatalites en Monty Alexander zouden klinken als ze tegelijk door een groep meestermuzikanten worden gefilterd. Er mag en zal gedanst worden.Wie vertrouwd is met de musicologie van Jamaica, zal het niet verbazen. Die weten dat de beste blazers uit de reggae en rocksteady opgeleid werden door de nonnen van de Alpha Boys’ School. Met buitenbeentjes kom je een heel eind geskanked. En dat is ook de geniale inval van gitarist/componist/bandleider Wouter Rosseel (Lee Perry, Congo Ashanti, Pura Vida): zoek een ploeg zwaar getalenteerde jazzmuzikanten en ga ermee op jacht naar dat perfecte moment waarom een orenschijnlijk eenvoudige melodie een symfonie wordt. Niet hoeveel noten je kan spelen, maar hoe je het doet. Met een welgemikte one-drop en grooves die strak en soepel tegelijk zijn. Het album ‘Rain Walk’ is een zegen en een zalf voor alles wat er mis is. En in deze tijden is dat van levensbelang.
Met: Wouter Rosseel (gitaar), Marie-Anne Standaert (trompet), Tobias Storme (trombone), Bruno van der Haegen (tenor sax), Ruben Verbruggen (bariton en alt sax), Karel Cuelenaere (piano), Ruben Lamon (bas), Xan Albrecht (drums)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar GC De Pit
Platteput 16
9255 Buggenhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 10 april 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 18,00 €; 65+: 17,00 €; -26: 10,00 €
€ 18,0
Reservaties