Tot 4 januari 2020

Jacques & Lise – Verbeeld door twee

Waar?

Bibliotheek De Krook

Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Wanneer?

Prijs

Basistarief: Gratis

Kansentarief met UiTPAS Regio Gent: Gratis

Over deze activiteit

Dit najaar brengt het internationaal bekroonde illustratorenduo Jacques & Lise hun oeuvre naar de kinderbibliotheek van De Krook in Gent met de creatieve expo Jacques & Lise – Verbeeld door twee. Jacques & Lise zijn onafscheidelijk. Niet alleen als koppel, maar ook als creatief duo. Hun stijl wordt gekenmerkt door gestileerde illustraties in een fris en beperkt kleurenpallet, waarmee ze de lezer steeds verwonderen met hun originaliteit, creativiteit en humor. Met het beeld voorop. Na verschillende illustratie- en vormgevingsopdrachten, brachten Jacques & Lise in 2016 hun eerste soloproject uit. Het woordeloze Oskar werd meteen bekroond met een Global Illustration Award op de internationale boekenbeurs in Frankfurt. Het jaar daarop vloog Duif voorbij, een bijzonder voorleesverhaal over een duivenmelker die het noorden verliest wanneer hij zijn duif naar de maan stuurt. Deze Belgische duif belandde op internationale shortlists van Italië tot in China (toeval of niet). De berouwvolle cheetajager Viktor verscheen vorig najaar ten tonele. Dit fraaie boek leverde hen maar liefst twee Global Illustration Awards, inclusief een bekroning voor hun ganse oeuvre, én een nominatie voor de Vlaamse Kinder- & Jeugdjury op. Dit jaar brengen ze met Als sneeuw voor de zon een prachtig prentenboek voor wanneer woorden tekortschieten. Als sneeuw voor de zon is, net als hun eerste soloproject Oskar, een boek zonder tekst. De illustraties vertellen het verhaal van een acrobatische skiër die zijn dagen vult met ongelooflijke stunts op een ongerept sneeuwtapijt. Tot op een dag een onfortuinlijk voorval hem van zijn wolk haalt. Op donderdagavond 24 oktober opent Jacques & Lise – Verbeeld door twee voor genodigden met de voorstelling van Als sneeuw voor de zon. De expo in bibliotheek De Krook is vanaf 25 oktober 2019 tot en met 4 januari 2020 gratis te bezoeken en biedt een unieke inkijk in hun oeuvre, werkwijze en de prachtige wereld die zij in woord en beeld brengen.

Getipt in deze artikels:

“Ik leer er het meest uit wanneer ik eerst keihard met mijn kop tegen…

Cato Oyen (22) is sinds haar achttiende zelfstandig grafisch ontwerpster en illustratrice. Daarnaast werkt ze parttime in een koffiebar. BILL Ranger Tess ging naar haar atelier voor een gesprek.

Wat is er deze week gratis te doen?

Krap bij kas? Wil je deze week of dit weekend toch naar een gratis concert of een gratis expo vandaag, morgen, in de loop van deze week of in het weekend?Elke maandag vind je hier gratis dingen te doen in jouw buurt.

In de kijker

6x op tocht zonder te wandelen of te fietsen

Verder lezen 

6x toegankelijk wandelen in het groen

Verder lezen 

6x concerten om de zomer te vieren

Verder lezen 

6 x theater in openlucht

Verder lezen 

9x avontuurlijk overnachten met kinderen

Verder lezen 

7 expo's voor fans van fotografie

Verder lezen 

Beleef de evolutie van de Belgische designcultuur

Verder lezen 

5 musea voor kleine dierenvrienden

Verder lezen 

9x wonderlijke machines ontdekken met kinderen

Verder lezen 

5 musea met een meeslepende audiogids

Verder lezen 

7 musea over harde werkers

Verder lezen 

Bewonder de beroepen van vroeger

Verder lezen 

7x met je hoofd in de wolken

Verder lezen 

7x fietsen langs kunst en architectuur

Verder lezen 

10 x kunst in openlucht voor kinderen

Verder lezen 

8x avontuurlijk wandelen met kinderen

Verder lezen 

7x erfgoed ontdekken

Verder lezen 

7 musea met een terras

Verder lezen