U bent hier:

Jaarmarkt Zellik: ook in de bib!

Op zaterdag 12 oktober loop je niet zomaar voorbij aan de bib in Zellik. Het is een traditie dat de bib tijdens de jaarmarkt haar deuren extra lang openzet: van 10.00 uur tot 16.00 uur.
De bezoekers genieten van sfeer en gezelligheid, een versnapering en een drankje, een muziekoptreden en een tentoonstelling.

1. Boekenverkoop

Doorlopend is er een boekenverkoop. Voor een (jeugd-)boek betaal je amper 0.50€, voor een tijdschrift 0.10€. De opbrengst gaat integraal naar ‘Music For Life’ van Studio Brussel. Want ook in 2019 wil Groot-Asse de warmste gemeente zijn.

2. Bibwedstrijd

Doe die dag mee aan de leuke bibwedstrijd en maak kans op een mooie prijs.

3. Zelliks Foto Archief

Roland De Bondt van het “Zelliks Foto Archief” toont foto’s van en over Zellik in de 20ste eeuw (1900 – 2000), onder meer van verenigingen, dorpszichten, belangrijke gebeurtenissen, stoeten, communies, klasfoto’s en boerderijen.

Het “Zelliks Foto Archief” heeft als doel om interessant (erfgoed)materiaal over Zellik samen te brengen op een website en in een digitaal archief.

Dit gaat trouwens niet enkel over foto’s, maar ook over documenten, krantenartikels, wetenswaardigheden, anekdotes, … .

Beschik je over dergelijke documentatie, neem dan zeker contact met het ‘Zelliks Foto Archief’. Dit versgeperst initiatief wil het materiaal graag inscannen, opnemen of registreren en op die manier beschikbaar stellen.

Al het ontleend materiaal wordt na digitalisering in de oorspronkelijke staat aan de rechtmatige eigenaar(s) terugbezorgd.

Contact: Roland De Bondt, rdebondt@gmail.com, M 0477 59 83 30. Of u spreekt Roland De Bondt aan op zaterdag 12 oktober in bib Zellik.

4. Tentoonstelling: Betonbeelden door El Tajjèr

Trees en Paul hebben hun creatieve uitlaatklep samengebracht onder de noemer El Tajjèr.
Ze maken naast betonbeelden voor binnen en buiten onder meer juwelen en sfeerdecoraties.

Tijdens de jaarmarkt stellen Trees en Paul in bib Zellik een selectie van hun betonbeelden voor. Het maken van een betonbeeld is een ambachtelijk, zwaar en intensief werk. Het creatieproces omvat immers ook het gieten van een beeld, het laten drogen in een mal tot het gevecht om het beeld heelhuids uit de mal te krijgen.
Meer info: https://eltajjer.jimdo.com/.

5. Jore Breckx live !

Al van kleins af aan is muziek de grote passie van Assenaar Jore Breckx. Het liefst van al zit ze met haar micro achter haar piano, waar ze covers brengt: zowel in het Nederlands, als in het Engels en zelfs in het Spaans. Zo stond ze al op het podium van de Hopduvelfeesten.

Ze zingt ook regelmatig op feesten, huwelijken, evenementen en af en toe in een cafeetje of een huiskamer. Jore Breckx treedt op van 10.30u tot 12.30u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheekfiliaal Zellik
Brusselsesteenweg 543
1731 Zellik (Asse)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 12 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Openbare Bibliotheek Asse
Contact bibliotheek@asse.be
02 466 04 34
Links