U bent hier:

IVAN DE VADDER over 'DEMOCRATIE op zoek naar haar KIEZERS'

Lezing of congres Samenleving

De ene journalist inleiden met een andere te citeren, soms kan het verhelderend zijn. Niet langer geleden dan op 24 augustus liet Marc Reynebeau in De Standaard zijn licht schijnen over België als democratie, en dat in Europese context. Lees mee.
“Westerse democratieën zijn instabiel geworden. (…) Het partijlandschap versnipperde, grote partijen bestaan niet meer, de extremen klinken dreigender, wat compromissen sluiten of daadkracht tonen moeilijker maakt (…) Zo is het overal in Europa.”
Wat in zijn teneur niet veel afwijkt van de titel van de voordracht op 21 oktober door IVAN DE VADDER:
‘DEMOCRATIE OP ZOEK NAAR HAAR KIEZERS’

Spreker voorstellen is in dit geval weinig minder dan een belediging voor de spreker en zou naar het publiek toe dat we met deze mail aanspreken ook van grove onderschatting getuigen.
Geboren in 1964, germanist van vorming en journalist van roeping kennen we hem immers als TV-presentator van ‘De zevende dag’ en dat van 1995 tot 2003 en opnieuw van 2010 tot 2014, en meer recent van ‘De afspraak op vrijdag’. Zonder zijn inbreng met commentaar en analyse van de verkiezingsuitslagen te vergeten.
Dat hij ook bij herhaling ‘eigenzinnige’ jaaroverzichten samenstelde met cartoonist Karl Meersman is dan misschien minder geweten, maar doet niets af aan het ‘serieux’ waarmee hij zijn reputatie ook in vakkringen onderbouwt.

Van zijn stijl, zijn deskundigheid en taalvaardigheid die zijn optreden kenmerken hopen wij - van zijn uiteenzetting tot het vragenuurtje - te genieten.

--------------------------
Praktisch:
Wanneer: maandag 21 oktober om 14 uur
Waar: De Werf 44 – Schoolstraat 44 – Schilde; kleine zaal;
Inschrijving door storting van €7 (leden) of €10 (nog-niet-leden) vóór 16 oktober op rekening NEOS (IBAN BE10 7330 5229 0104) vergemakkelijkt de doorstroming bij de inkom; ter plaatse betalen kan ook; in de bijdrage is een drankje inbegrepen;
Info: neosschildesgravenwezel@gmail.com of Walter Haentjens (03 658 24 38)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Werf 44
Schoolstraat 44
2970 Schilde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 21 oktober 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Leden: 7,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie NEOS Schilde/'s-Gravenwezel
Links