U bent hier:

It's going to get worse and worse and worse, my friend

+1 punt

Een speech kan een machtig wapen zijn. Door de eeuwen heen heeft hij talloze massa's begeesterd en tot actie opgezweept, zowel ten goede als ten kwade. Hij heeft revoluties ontketend en oorlogen van brandstof voorzien, gestuurd door de onmetelijke kracht van woorden.
Maar een speech beroert niet alleen de toehoorders, hij brengt ook de spreker zelf in een staat van vervoering. Niet zelden verliest die zich in een stroom van woorden en de roes van het extatische spreken.

In It's going to get worse and worse and worse, my friend geeft Lisbeth Gruwez gestalte aan het archetype van de grote orator. Eerder dan in te zoomen op de inhoud van zijn opzwepende woorden, ontmantelt ze de gepassioneerde extase waarin hij verkeert. De voorstelling was dan ook het startpunt van 'de triptiek van het extatische lichaam', een trilogie die ze vervolledigde met AH/HA (2014) en We're pretty fuckin' far from okay (2016).

Voor de soundscape die Gruwez aanstuurt in haar onderzoek, deconstrueerde geluidskunstenaar Maarten Van Cauwenberghe een speech van Jimmy Swaggart, een bevlogen televisiepredikant die zijn publiek aanmaant zichzelf niet uit te leveren aan allerhande aardse verleidingen.

Het is met zijn onheilspellende woorden dat Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe (samen Voetvolk) hun stalen reputatie hebben geïnstalleerd. It's going to get worse and worse and worse, my friend werd geselecteerd voor het TheaterFestival van 2012, tourt nog steeds in binnen- én buitenland en is intussen één van de meest gespeelde Belgische podiumproducties ooit.

Info

Waar KVS_Bol
Lakensestraat 146
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Prijs
Normaal

€ 20,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie KVS
Contact info@kvs.be
02-210.11.12
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS