U bent hier:

Is er leven in het heelal? Lezing door Lieven Scheire

Lezing of congres Wetenschap

Lieven Scheire studeerde natuurkunde, en je kent hem van o.a. de fysicarubriek in De Laatste show, De Neveneffecten en Scheire en de schepping. Natuurkunde op een voor iedereen begrijpelijke manier uitleggen is zijn tweede natuur. In deze lezing neemt hij ons mee naar de verste uithoeken van ons heelal. 'Hallo, is daar iemand??'
Natuurlijk is er leven in het heelal. We hebben namelijk al minstens een planeet ontdekt waarop leven is ontstaan: onze eigen aarde. Maar waarom is het dan zo moeilijk om ander leven te ontdekken in het weidse heelal? Misschien zijn er wel andere beschavingen, maar mijden ze ons bewust.
In de jaren zestig van de vorige eeuw stelde astronoom Frank Drake een formule op om te berekenen hoeveel buitenaardse technologische beschavingen er zouden zijn in onze melkweg. Het is een erg logische en wetenschappelijke formule die zich ver verwijderd houdt van UFO-believers en Rosswell-toestanden. Lieven Scheire werpt naar aanleiding van deze formule heel wat diepgaande filosofische en wetenschappelijke vragen op over het ontstaan en de evolutie van leven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Zwijndrecht
Binnenplein 1
2070 Zwijndrecht

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 10 juli 2012
Prijs
studenten: 2,5
€ 5,0
Organisatie bibliotheek Zwijndrecht
Contact bibliotheek@zwijndrecht.be
http://03 250 49 40
Links
Trefwoorden Scheire