U bent hier:

Ion Grigorescu, 'Cinema'

Cinema biedt een unieke inkijk in het artistieke werk van Ion Grigorescu (Boekarest, 1945).
De retrospectieve tentoonstelling verzamelt het werk van deze bijzondere hedendaagse kunstenaar, die vooral bekend is omwille van zijn experimentele foto’s en films en zijn non-conformistische praktijk tijdens het socialisme. De tentoonstelling is het resultaat van Grigorescu’s eigen verlangen om een genuanceerder inzicht te bieden in zijn werk en ideeën. Het overkoepelende cinemathema maakt het mogelijk om zijn unieke artistieke praktijk – schilderkunst, tekeningen, film en fotografie – vanuit een dwarsperspectief te benaderen zonder de illusie te willen wekken van een eengemaakt geheel.

Grigorescu’s werk wordt gekenmerkt door een onuitputtelijke experimenteerdrang, een indrukwekkend gebruik van referenties en intellectuele gelaagdheid. Cinema fungeert hier eerder als een onderzoeksinstrument dan als een specifiek engagement met het film- en videomedium en is gekoppeld aan zijn interpretatie van het concept van beweging, ontwikkeld in talrijke beeldentalen en via verschillende thematische vertakkingen. Dit verklaart ook de sprongen en overgangen van het ene naar het andere medium. Grigorescu heeft in zijn geschriften uitgebreid nagedacht over de vergelijking tussen schilderkunst, film en fotografie, terwijl hij in zijn werk elke beeldentaal tot het uiterste heeft doorgedreven, tot ze verdwijnt of oplost.

De tentoonstelling is samengesteld door Magda Radu en wordt georganiseerd i.h.k.v. EUROPALIA ROMANIA, in samenwerking met Romian Cultural Institute.

Opening: 29.11.2019, 20:00
Tentoonstelling / Exhibition: 30.11.2019 – 02.02.2020

Openingsuren tijdens de tentoonstelling / Opening hours during the exhibition:
Ma/Mo – Vri/Fri: 14:00 – 18:00
Za/Sa – Zo/Su: 11:00 – 18:00

Gesloten tijdens de eindejaarsperiode / Closed during the holiday season: 23.12.2019 - 01.01.2020

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar KIOSK
Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 30 november 2019 tot 2 februari 2020