U bent hier:

Invited

Dansvoorstelling Meerdere kunstvormen Moderne dans 1.9.0.0.0

"Ik beschouw mezelf als iemand die verbindingen legt tussen generaties met dans als taal. Ik denk dat daar een grote kracht in zit." Sinds 2011 is danser en choreograaf Seppe Baeyens nauw verbonden aan de werking van Ultima Vez. Onder de vleugels van het gezelschap van Wim Vandekeybus creëerde hij in 2015 zijn eerste grootschalige dansvoorstelling 'Tornar'...

"Ik beschouw mezelf als iemand die verbindingen legt tussen generaties met dans als taal. Ik denk dat daar een grote kracht in zit."

Sinds 2011 is danser en choreograaf Seppe Baeyens nauw verbonden aan de werking van Ultima Vez. Onder de vleugels van het gezelschap van Wim Vandekeybus creëerde hij in 2015 zijn eerste grootschalige dansvoorstelling 'Tornar'.

Seppe Baeyens' nieuwe creatie komt er na intensief onderzoek naar de (podium)ruimte en het co-auteurschap binnen de hedendaagse dans. In Invited formuleert Baeyens zijn artistieke antwoord op de vraag hoe het publiek mee de choreografie van een voorstelling kan schrijven. Met dans als woordeloze taal wil hij binnen beperkte tijd en ruimte een gemeenschap stichten waarbij de grenzen tussen cast en publiek vervagen.

De cast bestaat uit een diverse en intergenerationele groep performers die een weerspiegeling vormt van de samenleving van vandaag. Het publiek bekleedt een actieve rol en krijgt de kans het heft in eigen handen te nemen. De scenografie verbindt en verdeelt, wordt zichtbaar en onzichtbaar en leidt publiek en performers doorheen het collectief geschreven verhaal.

 

OP DE SCÈNE VAN DEN AMER
BEPERKT AANTAL PLAATSEN 

Info

Waar Den Amer
Nijverheidslaan 24
3290 Diest

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 18 december 2018
Leeftijd 12+
Prijs € 19,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum Begijnhof Diest
Contact info@ccdiest.be
Links