U bent hier:

Intrede van de Sint

Lieve meisjes en jongens, Mama’s en papa’s,
Zaterdag 9 november wordt weer een heuglijke dag voor Hasselt! De Sint en zijn Pieten komen na een lange reis vanuit Spanje rechtstreeks naar Hasselt. Alle kinderen uit Hasselt en omstreken zijn uitgenodigd om dit spektakel mee te maken en hen te verwelkomen.
De sint zal dit jaar aankomen via het kanaal en aanmeren aan het plein tussen de appartementsblokken ‘De Kaai en Zuidzicht’, op de Scheepvaartlaan

We maken er samen een warm en groots feest van! Om 14.00u zal hij met zijn gevolg aanmeren, en met veel toeters en bellen en muziek vertrekt de stoet met een echte Pietenfanfare richting stadhuis, via een leuke tocht door de binnenstad, vol jolijt en animatie met alle andere Pieten.

Aan het stadhuis hebben we ook dit jaar een grote verrassing: er is een gezellig Sinterklaas-dorp opgesteld waar de Sint alle kinderen trakteert op lekkers zoals chocolade, speculaas, chocomelk, mandarijntjes, wafels, ... Dit jaar is de chocolade wel bijzonder (h)eerlijk : Fair Trade chocolade! Zo denkt de Sint ook aan de kinderen in de ontwikkelingslanden. Sinterklaas roept mama’s en papa’s op om bij hun eigen aankopen ook te denken aan de kinderen in het Zuiden en FairTrade aankopen te doen.

Ook dit jaar is het pietenparcours. Als je enkele proeven juist aflegt krijg je een heus pietendiploma! Om 17u ronden we het festijn af. Het volledige programma vinden jullie op www.feestcomitehasselt.be. Iedereen kan ook deelnemen aan een grote kinderwedstrijd.

Verkeersinfo:
parkeerverbod Kempische Kaai vanaf Vaartstraat van 10 tot 15 uur.
Parkeerverbod Vaarstraat van 10 tot 15 uur.
Parkeerverbod Scheepvaartlaan van 7 tot 15 uur.
De zone Kempische kaai en Scheepvaartlaan is verkeersvrij vanaf 12 uur.
Parking Mouttoren blijft bereikbaar via de Vaartstraat die een dubbele rijrichting krijgt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Scheepvaartplein
Scheepvaartlaan 36
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 9 november 2019
Prijs gratis
Organisatie Koninklijk feestcomité der stad Hasselt
Contact feestcomite@hasselt.be
011 23 96 47
Links
Trefwoorden sint, visitlimburg, ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Intrede van de Sint op UiTmetVlieg.be