U bent hier:

Inspirerende voorbeelden voor het Brugs klimaatbeleid: Gent Klimaatstad

Lessenreeks Milieu en natuur

Nu de stad Brugge volop bezig is met de voorbereiding van een nieuw klimaatplan 2030, en de grootouders de inspanningen van de stad voor een klimaatbestendige toekomst niet alleen willen ondersteunen maar ook het ambitieniveau willen aanscherpen, is het best nuttig om wat inspiratie op te doen bij andere centrumsteden die dit toekomsttraject al hebben uitgetekend. Zowel Gent als Leuven hebben hun huiswerk al gedaan om een reductie van minstens 40% CO2 uitstoot tegen 2030 te realiseren. En daaruit blijkt alvast dat een gezamenlijke aanpak van alle betrokken partijen en de inzet van de noodzakelijke menskracht en financiële middelen absolute voorwaarden zijn om in dit opzet te slagen. Naast een inleiding over de hoofdlijnen van hun respectievelijke klimaatplan, willen we in twee webinars inzoomen op een aantal stadsspecifieke elementen die relevant kunnen zijn voor de Brugse situatie.
In Gent gaat het bijvoorbeeld over de werking van de energiecentrale, het programma voor een klimaatneutrale haven, de investering in duurzame stadsdistributie... Terwijl in Leuven de vzw Leuven 2030 als trekker de krachten bundelt van de overheid, middenveld en private partners, een aantal thema's regionaal worden aangepakt, een klimaatfonds wordt opgericht om de investeringen op te schalen... (apart inschrijven hiervoor)
In samenwerking met Grootouders voor het klimaat Brugge

Begeleiders: Jeroen Mercy

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar online
thuis
8000 Brugge
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 11 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Vormingplus regio Brugge vzw
Contact regio.brugge@vormingplusbrugge.be
Trefwoorden Online Activiteit, erkend SCVW