U bent hier:

Inspiratiedag: tinkeren en doen

+1 punt

Cursus of workshop Creativiteit

Tinkering is veel meer dan het zoveelste educatieve buzzword dat komt overgewaaid uit de States. Het staat voor speels en ontdekkend leren, voor het prikkelen van nieuwsgierigheid, voor actieve workshops en projecten waar deelnemers op eigen houtje aan de slag gaan met eenvoudige materialen en technieken om zo vooral hun sociale en onderzoeksvaardigheden aan te scherpen.
In 2017 startte de Arteveldehogeschool met een eigen Tinkering Lab op de onderwijscampus Kattenberg, als experimenteerplek voor studenten en docenten én hoofdkwartier voor het Make.Think.Tinkering-onderzoek. Al in 2018 kwam daar een zusje bij: de Tinker Studio van het Industriemuseum, een vaste plek in de exporuimte, waar bezoekers vrij aan de slag kunnen gaan of een sessie of workshop kunnen meepikken.

Nog een jaar later gooien we samen de deuren van het Industriemuseum open voor een inspiratienamiddag vol tinkeren, babbelen en experimenteren. Ook geboeid door maken en doen? Benieuwd naar wat dat tinkeren nu allemaal kan zijn? Met leerkrachten, museummedewerkers en al wie spelend leren een warm hart toedraagt gaan we die namiddag aan de slag en in gesprek over de plaats van tinkeren in Vlaamse musea en scholen.

Afspraak om op 18 september in het Industriemuseum. Scroll even verder voor het volledige programma. De namiddag is gratis, wel graag inschrijven via deze link voor 13 september.

Meer info
Wanneer: woensdag 18 september 2019, van 14 tot 18 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: leerkrachten en geïnteresseerden in tinkering
Prijs: gratis, graag vooraf inschrijven (online).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Industriemuseum
Minnemeers 10
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 18 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Industriemuseum
Contact info@industriemuseum.be
+32 9 3236500
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS