U bent hier:

'Innerview' - masterclass bezield interviewen

Cursus of workshop Literatuur

Een masterclass voor al wie gefascineerd is door mensen en hun verhalen en voor wie zich de kunst van het interviewen eigen maken wil.
Als mensen zijn we levende bibliotheken vol wijsheid en verhalen. Die parels in al hun gelaagde schoonheid naar de oppervlakte laten komen en ze vervolgens neerschrijven in een bezield interview of portret is een dankbaar proces dat om een wakkere en tegelijk ontspannen benadering vraagt. Hoe creëer je een veilige setting waarin iemand waarachtig op verhaal komt en je een blik in zijn of haar ziel gunt? En hoe geef je het vertelde vervolgens authentiek weer en doe je zowel de geïnterviewde als het verhaal eer aan?

In deze tweedaagse masterclass duiken we de diepte in. We gaan actief met deze vragen aan de slag en verdiepen ons in de ins en outs van bezield interviewen. Je leert hoe je een gesprek zodanig opbouwt dat de parels naar boven kunnen drijven en brengt het geleerde ook meteen in de praktijk. Tijdens de workshop interviewen we elkaar en leren we via gerichte oefeningen van onze ervaringen en feedback.
Er is voldoende ruimte voor je persoonlijke vragen en voor het bespreken van eventuele uitdagingen. Je krijgt ook een syllabus mee naar huis vol waardevolle en beproefde tips en met gerichte handvatten voor het voeren van authentieke gesprekken en het krachtig en bezield uitwerken van je bronmateriaal.

Lien Van Laere begeleidt de masterclass. Ze is schrijfster, verhalenvroedvrouw en taaltovenaar (lienvanlaere.be) en mede-bezielster van Woods of Wonder (www.woodsofwonder.be). Na haar opleiding tot master in de psychologie werkte ze tien jaar voor tal van media en publiceerde ze honderden interviews en portretten in tijdschriften en boeken. De authentieke, waarderend-onderzoekende manier van interviewen die Lien zich doorheen de jaren eigen mocht maken, geeft ze praktijkgericht en transparant aan anderen door.

Inschrijven kan via een mail naar info@lienvanlaere.be en door overschrijving van je bijdrage op rekeningnummer BE 03 9731 3534 9184 (met vermelding 'Inner-view' + je naam'). De prijs is inclusief syllabus, 2 lokale bio-vegetarische lunches, drank en gezonde versnaperingen. Om voldoende individuele aandacht te garanderen, werken we in een kleine groep van maximum 8 deelnemers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Woods of Wonder
Trimpont 5
9660 Everbeek (Brakel)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 19 september 2019 tot 20 september 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 220,00 €; Zakelijk tarief: 285,00 €
€ 220,0
Reservaties
Organisatie www.lienvanlaere.be
Links
Trefwoorden interviewen, schrijven, masterclass

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas