U bent hier:

Infonamiddag brandveilig wonen voor (jong)senioren

‘Het brandt altijd bij een ander’ zegt men wel eens, maar dat klopt niet altijd. In België zijn er per jaar immers zowat 10.000 woningbranden, waarbij elk jaar ook enkele tientallen dodelijke slachtoffers te betreuren zijn (in 2016 waren het er 77). Opvallend is dat bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden in België er 2 op de 5 ouder dan 65 zijn, terwijl slechts 1 op de 5 van de bevolking ouder is dan 65. De ouderen zijn dan ook oververtegenwoordigd in deze brandstatistieken.
Brand is een ingrijpende gebeurtenis met niet enkel stoffelijke schade, maar ook emotionele gevolgen. Veel mensen weten bovendien niet dat de rook zeer giftig is en dat er soms maar 3 minuten zijn om veilig buiten te geraken.

‘Voorkomen is beter dan blussen’

Het is niet altijd mogelijk om brand thuis te vermijden. Wel kan er vooraf nagedacht worden over de verschillende brandgevaren in een woning of appartement. Eens die bekend zijn, kunnen ze worden aangepakt.

Tijdens de infonamiddag brandveilig wonen overloopt een brandpreventieadviseur diverse aspecten zoals rookmelders, vluchtplan, 112 bellen, ... die u helpen om brandveiliger te wonen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Brandweer Poperinge
Doornstraat 45
8970 Poperinge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 5 oktober 2017
Leeftijd 50+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Dienst integrale veiligheid Poperinge
Contact veiligheid@poperinge.be