U bent hier:

Infomoment CADO (dagopvang) in LDC Komie Geire

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Landelijke Thuiszorg opent vanaf 20 december 2017 een kleinschalige dagopvang CADO (Collectieve Autonome Dagopvang) in de Grove-Denstraat 2 in Olen.
CADO is speciaal bedoeld om zorgbehoevende personen dagopvang te bieden in een kleinschalige, huiselijke setting. In de dagopvang kunnen cliënten dagdagelijkse activiteiten doen, zoals koken, een gezellige babbel, krant lezen, kaarten, knutselen, boodschappen doen, enz. De verzorgenden helpen indien gewenst ook bij een ontspannende douche, haarverzorging, een hand- en voetbadje. Via het groepsgebeuren doorbreekt CADO het sociale isolement en biedt zorg op maat van de cliënt.

De tijdelijke opvang van de zorgbehoevende persoon in de CADO biedt vaak een welgekomen adempauze voor de mantelzorgers. Zo wordt hun draagkracht minder belast en houden zij de thuiszorg langer vol.

De dagopvang is geopend van 8u30 tot 16u30 (behalve in het weekend en op feestdagen). Men kan er enkele uurtjes tot een volledige dag of meerdere dagen per week vertoeven. De kostprijs bedraagt €3,50/uur. Er is een broodmaaltijd (€2) of warme maaltijd (€4) verkrijgbaar. Bij sommige mutualiteiten kan men een tegemoetkoming in de bijdrage verkrijgen.

Op donderdag 7 december om 14 uur is er een infosessie in het LDC Komie Geire over de werking van het CADO. Iedereen is welkom!
Samen zorgen we ervoor dat mensen zolang mogelijk thuis in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, en dat is voor vele mensen het mooiste geschenk!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Lokaal dienstencentrum Komie Geire
Herentalseweg 1
2250 Olen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 7 december 2017
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact zorgteam@olen.be
014248603, 014/248603
Trefwoorden gemolen