U bent hier:

Infoavond Orvita: waar kinderen echt zichzelf kunnen zijn (kampen, school, opleiding)

Lessenreeks Opvoeding

Bij Orvita krijgen kinderen en jongeren de ruimte om helemaal zichzelf te zijn en te ontdekken in een community waar iedereen erbij hoort en met ieders behoeften rekening gehouden wordt. Dat doen we door zelfsturend en met verbindende communicatie te werken.
We organiseren kampen voor kinderen en jongeren, we zijn bezig met de opstart van een school en plannen een opleiding voor mensen die met kinderen werken.
Kinderen en jongeren zijn van nature geïnteresseerd in zichzelf en de wereld rondom hen. Daarom bieden we ze de ruimte om vanuit intrinsieke motivatie aan de slag te gaan. In interactie met begeleiders en andere kinderen ontstaan diverse activiteiten: koken, knutselen, op avontuur in de natuur, lezen, boeiend gesprek, informatie opzoeken, uitstap, kampen bouwen, verhaal schrijven, sporten, dansen, allerhande spelen en spelletjes, een heus project op poten zetten, rollenspel, … Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn. Doordat de activiteiten zelf gekozen zijn, leren ze er ontzettend veel van en zijn ze enorm betrokken bezig.

De begeleiders benaderen de kinderen en jongeren vanuit verbindende communicatie. Zo nemen we de tijd om echt te luisteren naar wat er bij de kinderen leeft. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Onze pijlers zijn: verbinding, vertrouwen, zelfsturing, democratisch, spelen, inclusief, holistisch en agile.

• Heb je interesse om je kind te laten deelnemen aan een Orvita kamp?
• Ben je benieuwd naar onze toekomstige school?
• Lijkt een Orvita opleiding je wel wat?
• Of zou je graag meewerken aan Orvita?
Kom dan zeker naar onze infoavond. Je kan er kennismaken met onze werking, onze kampen, de opleiding en onze school.

De infoavond is gratis. We vragen wel om je in te schrijven via onze website.

Op 24 januari is er ook een infoavond in Mortsel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Orvita vzw
Textielstraat 17
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 17 januari 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Orvita vzw
Contact 0488 23 90 48
Trefwoorden zelfsturing, vertrouwen, spelen, verbinding, inclusief, verbindende communicatie, geweldloze communicatie, school, opvoeding, democratisch, kampen, kamp, holistisch, onderwijs, ouder, kind, jongere, leerkracht, democratisch onderwijs, begeleider, zichzelf zijn, behoeften, gevoelens, opvoeder, agile, groeien, opleiding, leren, zelfsturend leren, training, avontuur, techniek, creatief, sport, technologie, koken, thema kamp, taal, plezier, natuur