U bent hier:

Infoavond: de Aziatische hoornaar

Dhr. René De Backer, voorzitter van het Vlaams Bijeninstituut, zal een voordracht geven over de Aziatische hoornaar. Deze gaat door op dinsdag 13 oktober om 19.30 uur in Scholeke Brasel. De inkom is gratis. Inschrijven is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar milieu@dessel.be of te bellen naar 014 38 99 37 met vermelding van het aantal personen.
Je verneemt tijdens de infosessie hoe je de soort kan herkennen tussen de andere wespensoorten. Je krijgt juiste informatie aangaande de typische eigenheden rond nestenbouw en waar je deze kan tegenkomen. Dit laatste is trouwens afhankelijk van het seizoen.

Tenslotte leer je hoe je best reageert bij het vinden van een nest van Aziatische hoornaars. We wensen bij deze al onmiddellijk te vermelden dat het eigenhandig willen bestrijden van de Aziatische hoornaar levensbedreigend is. Je krijgt via filmbeelden te zien waarom dit zo is. Bestrijding dient steeds overgelaten te worden aan professionelen die door middel van een speciale opleiding een attest van verdelging verworven hebben.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Scholeke Brasel
Sportpark 2
2480 Dessel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 13 oktober 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Gemeente Dessel