U bent hier:

Infoavond cursus molenaar

Cursus of workshop Erfgoed

Op 19 oktober 2019 start een nieuwe cursusreeks meester-molenaar door Levende Molens vzw. Wie graag meer info wil, is welkom op een infoavond over deze cursus en het ambacht van molenaar op 23 mei om 19 uur in B&B 's Heerenhoef naast de watermolen van Retie.
De Kempen telt vandaag nog verschillende wind- en watermolens. Dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers zijn deze molens vandaag nog op en top maalvaardig. In de Kempen koesteren we onze molens, ze worden onderhouden en vooral ook nog gebruikt. Maar een molen draait natuurlijk niet vanzelf. Het is een samenspel tussen molen, de natuur en de mens. Valt één van de krachten weg, dan stopt de molenarbeid.

Molen zoekt man/vrouwkracht:
Molenaar word je niet zomaar, het is een ambacht dat je leert van andere molenaars. In het najaar start er een cursus molenaar die deels doorgaat in Diest en deels in Mol in het Ecocentrum. Iedereen is welkom om de cursus te volgen. Ontdek er een eeuwenoud vak en word deel van een rijke traditie!

Infoavond:
Op donderdag 23 mei om 19 uur organiseert Levende Molens vzw een infoavond; Die gaat door in B&B ’s Heerenhoef, Watermolen 10 in Retie (naast de Retiese watermolen). Je krijgt er meer informatie over het molenaarsvak en de inhoud van de cursus.

Praktisch:
De cursusreeks start op zaterdag 19 oktober en loopt gespreid over 10 zaterdagen tot en met 7 maart. In de voormiddag is er een theoretisch luik, in de namiddag een plaatsbezoek aan een molen. De deelnameprijs bedraagt 150 euro (lesmateriaal, jaarabonnement op tijdschrift ‘Levende Molens’, dranken, verzekering).

Meer info:
Levende Molens vzw, 03 542 06 21 of 09 348 41 38
secretariaat@levendemolens.be , www.levendemolens.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar B&B 's Heerenhoef
Watermolen 10
2470 Retie

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 23 mei 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Levende Molens VZW
Contact secretariaat@levendemolens.be, janna@erfgoedcelkerf.be
03 542 06 21
Trefwoorden infoavond, molen, Gediplomeerde Molenaars