U bent hier:

infini - Boris Charmatz

+1 punt

Opgelet: we annuleren alle voorstellingen tot en met 05/04/2020, vanwege COVID-19.
‘…What would happen if, rather than reaching a goal, an end, a measure, a cyclical rhythm, dancers were counting the way one does when falling asleep, or dying, the way one looks at the stars extinguished by light pollution?… What would be the number if it were to mark abandonment, passage, an infinite metamorphosis?...’ – BORIS CHARMATZ
Al eeuwenlang tellen dansers hun stappen tot 4, 6 of 8. Tegenwoordig gebeurt dat vaak op nog complexere manieren. Maar wat als dansers tellen tot oneindig? Oneindigheid als concept brengt ons in contact met wat er buiten onszelf bestaat. Het podium is een plek die deze transcendentie mogelijk kan maken. Want hoewel lichamen eindig lijken, gaat beweging vooral om potentieel.
Voor infini nemen Boris Charmatz en vijf dansers de alomtegenwoordigheid van cijfers als vertrekpunt. ‘Ik heb altijd een hekel gehad aan tellen tijdens het dansen. Ik laat mijn geest liever wegdwalen. In dit stuk tellen, spreken en zingen we om te dansen, maar vooral: om nog beter kunnen dwalen.’ In een wereld die meer en meer slaaf is van algoritmes, biedt Charmatz een moment van oneindigheid.
• Danser en choreograaf Boris Charmatz is een van de sleutelfiguren van de hedendaagse dans in Frankrijk, maar ook in ons land. In 2009 nam hij de leiding over van het Centre chorégraphique national in Rennes, en doopte het om tot Musée de la danse. Sinds À-bras-le-corps in 1998, is hij regelmatig te gast in het Kaaitheater. Voorstellingen als Aatt enen tionon, Flip Book en – tijdens Performatik13 – brouillon lieten grote indruk na.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 maart 2020 tot 28 maart 2020
Prijs
Basistarief: 27,00 €

€ 27,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

Reservaties
  • Bel naar 02-201.59.59
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS