U bent hier:

Ine Roox: 1 jaar Trump

Ine Roox is journaliste bij De Standaard en werkte als correspondent in Amerika. Ze praatte met honderden Amerikanen en beleefde cruciale momenten in het eerste Trump-jaar. Verandert Trump Amerika, of verandert Amerika hem?
Kort nadat Donald Trump de eed had afgelegd als president van de Verenigde Staten, vertrok Ine Roox, buitenlandreporter bij De Standaard, voor een half jaar naar Amerika. Ze doorkruiste veertien staten en sprak met honderden Amerikanen.

Ze reisde kriskras door Amerika, met Trumps eigen campagnebeloftes als leidraad. Bouwt deze president werkelijk een muur aan de grens met Mexico? Maakt Trump steenkool en staal echt great again? Blaast Trump de Amerikaanse auto-industrie nieuw leven in?

Ondertussen werkte de president zich voortdurend in het nieuws. De ontslagen volgden elkaar snel op. Hij ontsloeg zijn nationale veiligheidsadviseur, zijn stafchef en uiteindelijk ook zijn radicaal-rechtse topadviseur Steve Bannon. En als klap op de vuurpijl FBI-directeur James Comey.

Amerika zit op een kantelpunt in zijn geschiedenis. Trumps critici en zijn hevigste fans houden de president en zijn beleid nauwgezet in de gaten. Naast de angst die er heerst is de Amerikaanse democratie volgens ooggetuige Ine Roox springlevend.

Ine blijft Amerika sinds haar terugkeer met argusogen volgen, en keerde onlangs terug voor een reportage in de steenkoolstreek van West Virginia. Ze ging er polsen of de kiezers van Trump een jaar later nog altijd even tevreden zijn met die keuze.
Ine Roox verzorgt altijd zeer actuele lezingen en treedt achteraf graag in debat met het aanwezige publiek.

In samenwerking met Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Academie voor Muziek en Woord
Guido Gezellestraat 21
2400 Mol

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 20 september 2018
Prijs
Basistarief: 4,00 €
€ 4,0
Reservaties
  • Bel naar 0475 34 10 14
Organisatie Davidsfonds Mol
Contact harry.geyskens@telenet.be