U bent hier:

In wiens woorden kunnen we wonen?

Het bestuur van het Davidsfonds Latem-Deurle nodigt u uit op de lezing “In wiens woorden kunnen we wonen?” op maandag 26 oktober 2020 in de kerk van Deurle, Dorp, 9831 Deurle door ons gewezen DF-lid en gewezen Deurlenaar Ben Wuyts.
Ben Wuyts ontleedt de impact van religies en ideologieën en zet ze in historisch perspectief. De ‘heilige’ teksten uit het jodendom, het christendom en de islam inspireren velen tot broederlijkheid en spiritualiteit. Ze halen het beste uit de mens naar boven. Maar soms wettigen ze ook onderdrukking en geweld. Het hangt af van wie de teksten leest en vanuit welke visie men ze interpreteert. Ideologieën zoals het liberalisme, het socialisme en het communisme, los van een godsdienstig karakter, kunnen gelijkaardige effecten oproepen.

Omwille van de corona veiligheidsmaatregelen zijn de zitplaatsen in de kerk beperkt en zal de lezing tweemaal gehouden, de eerste maal om 15 u, de tweede maal om 20 u. DF-leden met ledenkaart komen gratis binnen, niet-leden zijn ook welkom maar betalen 5 euro (gelieve gepast geld mee te brengen, wij geven niet terug). Deelname is slechts mogelijk mits voorafgaande reservatie per e-mail naar Guido.VandenBerghe@UGent.be met opgave van het gekozen uur en van de namen, het adres en telefoonnummer van alle personen waarvoor wordt ingeschreven. Wij sturen een bevestiging van ontvangst. Uitzonderlijk kan telefonisch gereserveerd worden op 0474/51 11 98.

Als bestuur zijn we verplicht het evenement corona veilig te laten verlopen. Kom op tijd, de deuren openen een half uur voor de aanvang van de lezing. Behoud de anderhalve meter afstandsregel bij de aankomst en het verlaten van de zaal. Iedereen draagt verplicht een mondmasker van bij het binnenkomen, tijdens de lezing en bij het buitengaan. Bewegen door de zaal is niet toegelaten eens men heeft plaats genomen. Een flesje water mag meegebracht worden. Volg de aanwijzingen van ons bestuurslid veiligheidscoördinator. Wij zorgen voor handgel aan de ingang.

De lezing sluit aan bij de uitgave van het boek met de titel “In wiens woorden kunnen we wonen?” uitgegeven bij De Boekenmaker Linden-Leuven, 2020, 292 blz. Wat de mogelijke verkoop van het boek betreft, kunnen de mensen die tijdens de lezingen in Deurle gemotiveerd raken om het boek te kopen gepast geld (27 euro) in een doos deponeren. Wie liever per overschrijving betaalt, kan dit ofwel enke-le dagen vooraf of in vertrouwen nadien op bankrekening BE70 0639 8255 0825, Benjamin Wuyts, Oostende

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kerk Sint-Aldegondis
Dorp
9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 26 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Davidsfondsleden: 0,00 €
€ 5,0
Reservaties
Contact 0474511198
Trefwoorden SMLHP