U bent hier:

In spite of wishing and wanting

Dansvoorstelling Moderne dans

Afgelopen seizoenen imponeerde Wim Vandekeybus met Speak low if you speak love... en Mockumentary of a contemporary saviour. Dans op het scherpst van de snede, fantastische muziek en een overdonderende visuele ervaring. Grand cru Vandekeybus, zoals ook deze In spite of wishing and wanting uit 1999.

Het repertoire van Vandekeybus werd en wordt dan reeds alom geprezen voor zijn intens fysieke en poëtische kwaliteit. Voor In spite of wishing and wanting neemt hij een radicaal besluit: hij gaat aan de slag met een volledig mannelijke cast. Mét succes: de voorstelling - woest, wild, naïef en speels - slaat wereldwijd in als een bom.

Met een minimum aan theatrale middelen slaagt Vandekeybus er in om gewaagde thema’s te vatten in prachtige beelden en om te zetten in de spectaculaire en poëtische danstaal van Ultima Vez. Bezwerende filmbeelden en danssequenties - ondersteund door de sensuele soundtrack van David Byrne - vloeien over in monologen over angst, verlangen naar geborgenheid en de magie van de slaap.

In spite of wishing and wanting is een mijlpaal in het œuvre van Wim Vandekeybus. Meer dan vijftien jaar later zet een volledig nieuwe cast zijn tanden in deze iconische productie.

"Dit pleidooi voor koppige eigenzinnigheid, dromen tegen beter weten in, is nu nog actueler dan toen." De Morgen, 3 februari 2016
"Dé vondst is de speciaal geschreven muziek van David Byrne (…) Sensueel, subtiel drijvend, met de bekende mechanische galm maar ook met een vleugje vrolijkheid. Ideale droommuziek voor dansers." De Volkskrant, 20 maart 1999

Info

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 14 november 2017
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Hasselt
Contact kaartverkoop@ccha.be
Trefwoorden hasselt, limburg, RegioTheater RegioDans