U bent hier:

'In het spoor van ikigai'

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Waar sta jij ’s ochtends voor op ? Heb je daar al eens over nagedacht?
Wat geeft jou de kracht en de goesting om de dag in te stappen, zelfs als het een grijze dag is, ook in jouw hoofd? Met andere woorden, wat is jouw ikigai? Hoe vind je die ikigai en wat doet dit met je? En als je je ikigai al gevonden hebt, waarom is het dan vaak zo moeilijk er ook naar te leven?
‘In het spoor van Ikigai’ is een interactieve lezing in woord, beeld en muziek. Een inspirerend reisverhaal naar wat echt telt in het leven. Warm, kwetsbaar, kritisch, grappig. Aan de hand van ideeën, verhalen en geluidsfragmenten uit haar boek neemt Stem & Pen Christina Van Geel je mee naar het Griekse eiland Ikaria, het eiland waar mensen vergeten te sterven. En nog belangrijker, waar ze niet vergeten te leven.

‘In het spoor van Ikigai’ vertelt haar persoonlijke zoektocht naar wat echt telt en haar kennismaking met de zin en onzin van ‘ikigai’. Doorheen de lezing hoor je echo’s over het onderwerp van filosofen, dichters en levenskunstenaars – oa Dirk De Wachter, Leo Bormans, Alicja Gescinska, Johan Braeckman, Stef Bos – en flarden muziek en poëzie. Een totaalervaring die jouw blik scherper stelt op wat echt telt in jouw leven en die jou een reden geeft om voor op te staan.
Christina Van Geel is Stem&Pen. Na een paar heel fijne jaren achter de microfoon bij Radio 1 (VRT) loopt ze nu haar eigen weg. Een korte blik op haar ikigai : Christina houdt van verhalen. Ze vangt ze op, voegt er haar eigen klank aan toe en geeft ze door. Als een zendertje. Infospireren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar OC De Zolder
Kwerpsebaan 251
3071 Erps-Kwerps

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 24 oktober 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 8,00 €; niet leden: 15,00 €
€ 8,0
Reservaties
Organisatie Markant Groot-Kortenberg