U bent hier:

In en om Donk - BIJZONDERE ZOMER-wandeling

8 jaar

Deze wandeling van 8 km vervangt de begeleide groepswandeling van Pasar Zomert. Met deze tocht kan je op individuele basis of met je bubbel wandelen.
Alle info is vanaf 16 september te vinden op www.pasar.be/bijzonderezomer.
Door de opschorting van de wandelreeks 'Pasar Zomert', biedt onze afdeling deze individuele wandeltocht aan.
Je wandelt over een afstand van exact 8 km in en rond Donk, het kleinste dorp van de gemeente Maldegem. Je start in het centrum van het dorp aan basisschool de Poermolen in Paardekerkhog 1/A in 9990 Maldegem-Donk. Tijdens de wandeling passeer je o.m. het oude stationnetje en volg je het mooie en rustgevende Gezondheidspad van het sanatorium en oude ziekenhuis Sint-Elisabeth. Rondom dit gebouw zal je nog enkele merkwaardige landschapselementen ontdekken. Het tweede deel kent een verloop langs oude dreven ten oosten en noorden van het dorpscentrum. Hier zal je enkele mooie gerestaureerde hoeves op je pad treffen en kan je genieten van weidse landschappen. Aan het eind passeer je de Smouffelbeekhoeve, een agrarisch museum met een wagenmakerij en oldtimer traktoren. Deelname op eigen risico. De afdeling kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongevallen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Poermolen
Paardekerkhof 1/A
9990 Maldegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 16 september 2020 tot 21 september 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Pasar PLUS - Meetjesland
Contact koen7373@gmail.com
0494 79 40 79
Trefwoorden route, wandelroute, avontuurlijke wandeltocht, erfgoed, natuur, zorginstelling, cultuur, recreatie, gezelligheid
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over In en om Donk - BIJZONDERE ZOMER-wandeling op UiTmetVlieg.be