U bent hier:

In dialoog met de kunstenaar. Guillaume Bijl presenteert Fraikin

Tentoonstelling Installatiekunst

Het veelzijdige oeuvre van beeldhouwer Charles Auguste Fraikin (1817-1893) vormt de inspiratiebron van deze tentoonstelling. Het zet aan om nieuw werk te creëren, over kunst, schoonheid of collecties te praten en om bruggen te bouwen tussen verschillende disciplines en over periodes heen. Hedendaags kunstenaar
Guillaume Bijl (1946) selecteert en exposeert een betekenisvol deel uit Fraikins collectie. Zijn nieuwe presentatie nodigt de bezoeker uit om in dialoog met het werk van de kunstenaar te gaan.

Als de Belgische James Pradier behoorde Fraikin tot de canon van de 19 de-eeuwse beeldhouwkunst. In 1890 schonk hij zijn indrukwekkende gipsen collectie van vierhonderd beelden aan de Stad Herentals. De verzameling kwam op de eerste verdieping van de Lakenhal terecht. Hoewel deze gipsen erfenis de afgelopen decennia op de achtergrond verdween, staat ze vandaag meer dan ooit in de belangstelling. Guillaume Bijl herschept ze voor deze dialoog tot zuivere realiteit en creëert met sculpturen van Fraikin een actueel archeologisch stilleven. Hij weegt de proporties en thematiek van de gekozen objecten zorgvuldig qua kleur en vorm af. De minutieus bepaalde plaatsing maakt Fraikins erfenis hyperreëel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Art Center Hugo Voeten
Vennen 22
2200 Herentals

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Vrijetijdspas: 2,50 €
€ 5,0
Links