U bent hier:

Imazighen, ontmoeting met Berbers uit Zuid-Marokko

Lezing of congres Samenleving

De Berbers of Imazighen zijn de bewoners die al vóór de komst van de Arabieren in de zevende eeuw, leefden in Noord-Afrika ten westen van Egypte, met name hedendaags Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Mauritanië en Mali. Imazighen is ook de naam van een Molse NGO die drie Berberdorpen ondersteunt in Zuid-Marokko.
Hubert Celen en Miek Caenberghs, twee mensen die zich al jaar en dag inzetten voor de Derde Wereld, waaronder de vereniging Imazighen, komen vertellen over de geschiedenis van Marokko. Zelf verblijven ze er regelmatig en hebben ze door de jaren een hoop informatie en beeldmateriaal kunnen vergaren. In een tweede deel van de avond belichten ze de vereniging zelf en haar projecten.

In het huisvandeMens staat de mens centraal. En mensen hebben mensen nodig. Daarom vind je hen overal in Vlaanderen en Brussel. In het huisvandeMens is iedereen welkom. De vrijzinnig humanistische consulenten helpen je graag verder. Je kan er terecht voor informatie rond allerlei maatschappelijke thema's, een luisterend oor (vrijzinnig humanistische begeleiding), de viering van belangrijke momenten in je leven (plechtigheden) en activiteiten (gemeenschapsvorming).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar huisvandeMens Herentals
lantaarnpad 20
2200 Herentals

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 13 maart 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie huisvandeMens Herentals
Contact herentals@demens.nu
014-85 92 90
Links
Trefwoorden Wereldtals, #wereldtals