U bent hier:

Imagining Common Institutions and Commoning them Now - Nora Sternfeld & Florian Malzacher

+1 punt

Nora Sternfeld en Florian Malzacher nodigen je uit om curator te worden en een beslissing te nemen tijdens een lezing, gevolgd door een workshop. Curatoren zijn vandaag vooral ambtenaren van een neoliberaal kunstenveld, ze zijn bemiddelaars, managers, organisatoren – maar ook activisten, opvoeders, kritische onderzoekers en artistieke medespelers. Curatoren bevinden zich op het snijvlak van politie en politiek, bureaucratie en activisme.
De vraag is nu wat te doen met deze functie in een moment van conflict. Moeten we – als curatoren – de nadruk te leggen op de strijd, die in de kiem smoren, of iets anders? En als we op de grens belanden van macht enerzijds en radicale verandering anderzijds, aan welke kant staan we dan?
• Nora Sternfeld is pedagoog en curator. Ze is hoogleraar kunstonderwijs aan de HFBK (University of Fine Arts) Hamburg en publiceert over hedendaagse kunst, expo's, geschiedenispolitiek, onderwijstheorie en antiracisme. Florian Malzacher is onafhankelijk curator podiumkunsten, dramaturg en schrijver. Van 2013-2017 was hij artistiek directeur van het Impulse Theater Festival, en van 2006-2012 de coprogrammeur van steirischer herbst. Hij publiceerde verschillende boeken over theater, kunst, politiek en curatorschap.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar online
nvt
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 17 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 10,00 €

€ 10,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

Reservaties
  • Bel naar 02-201.59.59
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS