U bent hier:

IJzer 2018

+1 punt

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 10 dichters een week langs de frontlijn. Ze trekken van Diksmuide over Zonnebeke, Ieper en Langemark naar Poperinge en staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en minder bekende herdenkingsplekken. Ze brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie.
Op zaterdagavond 21 april ben je van harte welkom in het Talbot House voor de feestelijke slotvoorstelling van Ijzer 2018. Een beklijvende literaire voorstelling over angst en afscheid, oorlog en vrede. Ijzersterk nieuw werk van hedendaagse dichters gecombineerd met de meest pakkende gedichten van (on)bekende War Poets. Een literair eerbetoon aan de honderdduizenden soldaten en burgers die in de Westhoek tijdens de Groote Oorlog het leven lieten.
IJZER 2018 is een voorstelling van VONK & Zonen met Benno Barnard, Andy Fierens, Els Moors, Laurence Vielle, Max Temmerman, Bart FM Droog, Maud Vanhauwaert, Tristan Marquardt (poëzie) en Mauro Pawlowski (muziek). Soundscapes door Myrthe Luyten en Bert Hornickx (Astronaute) .Productie: VONK & Zonen- Regie en scenografie: Lotte Dodion

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Talbot House
Gasthuisstraat 43
8970 Poperinge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 21 april 2018
Prijs
Basistarief: 11,00 €; Aan de deur: 13,00 €

€ 11,0

Kansentarief voor UiTPAS Westhoek: € 2,2

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dienst Cultuur stad Poperinge
Trefwoorden UiTinMijnRegio, Groote Oorlog

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS