U bent hier:

IJzer 2018: fietstocht Zonnebeke - Palingbeek - Zonnebeke

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 10 dichters een week langs de frontlijn. Ze staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en minder bekende herdenkingsplekken en brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie.
Fiets mee en ontdek IJzersterk nieuw werk van hedendaagse dichters en pakkende gedichten van (on)bekende War Poets.

Op donderdag 19 april rij je samen met dichters Lotte Dodion, Andy Fierens, Els Moors, Max Temmerman, Michaël Vandebril, Laurence Vielle en Bart FM Droog (NL) een dagtocht door het getekende landschap rond Zonnebeke.

Start- en stopplek van de fietstocht is het Memoriam Museum Passchendaele 1917. Van daaruit vertrekken we voor een dagtocht van ongeveer 30 km.

We stoppen onder andere in Polygon Wood, Hill 60, domein Palingbeek, Railway Dugouts Burial Ground, de vijver van Zillebeke, Railway Wood en het iconische Tyne Cot Cemetery.


PRAKTISCH:

De dagtocht start omstreeks 9u. Aankomst is voorzien omstreeks 16u. In de ticketprijs van 25 euro is een lichte lunch inbegrepen. Breng wel je eigen fiets mee. Heb je geen eigen fiets? Onze partner Zonnebeke Bikes (www.zonnebekebikes.be ) helpt je graag verder. Vermeld 'IJzer 2018' en de datum bij je bestelling.

Na de fietstocht kan je aansluiten bij de avondvoorstelling die om 20u start in het Memorial Museum Passchendaele 1917. Let wel: hier is een apart ticket voor nodig, zie ook www.vonkenzonen.be

Tickets en info via www.vonkenzonen.be of onderstaande link.

IJzer 2018 is een productie van VONK & Zonen met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Cresco Advocaten CVBA in samenwerking met het Goethe-Institut, Poëzie Aarschot, dasKULTURforum Antwerpen, Cresco Advocaten CVBA, Westtoer, In Flanders Fields Museum, Museum aan de Ijzer, CC Kruispunt Diksmuide, Memorial Museum Passchendaele 1917, Talbot House, Huis van de Dichter en de steden en gemeenten Ieper, Diksmuide, Zonnebeke en Poperinge.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Memorial Museum Passchendaele 1917
Berten Pilstraat 5A
8980 Zonnebeke

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 19 april 2018
Prijs
Basistarief: 25,00 €
€ 25,0
Reservaties
Organisatie VONK & Zonen
Trefwoorden cultuur, literatuur, "poëzie""literatuur", 'Cultuur', herdenking Eerste Wereldoorlog, Eerste wereldoorlog, geschiedenis, war poets, belgische geschiedenis, fiets, fietstocht, westhoek