U bent hier:

IJzer 2018: fietstocht Diksmuide - Nieuwpoort - Diksmuide

Begeleide uitstap of rondleiding Geschiedenis

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 10 dichters een week langs de frontlijn. Ze staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en minder bekende herdenkingsplekken en brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie.
Fiets mee en ontdek IJzersterk nieuw werk van hedendaagse dichters en pakkende gedichten van (on)bekende War Poets.

Op woensdag 18 april rij je samen met dichters Benno Barnard, Lotte Dodion, Andy Fierens, Els Moors, Max Temmerman, Michaël Vandebril, Maud Vanhauwaert, Laurence Vielle, Bart FM Droog (NL) en Tristan Marquardt (DE) een dagtocht door het getekende landschap rond Diksmuide.

Start- en stopplek van de fietstocht is het Museum aan de IJzer/ Ijzertoren. Van daaruit vertrekken we voor een dagtocht van ongeveer 30 km.

We stoppen onder meer bij de Dodengang, de Uniebrug, het IJzer- Monument en de Ganzepoot, de begraafplaats van Ramskapelle, Frontzate, Kaaskerke en eindigen onze rit aan de IJzertoren.

PRAKTISCH:

De dagtocht start omstreeks 9u. Aankomst is voorzien omstreeks 16u. In de ticketprijs van 25 euro is een lichte lunch inbegrepen. Breng wel je eigen fiets mee. Heb je geen eigen fiets? Onze partner Zonnebeke Bikes (www.zonnebekebikes.be ) helpt je graag verder. Vermeld 'IJzer 2018' en de datum bij je bestelling.

Na de fietstocht kan je aansluiten bij de avondvoorstelling die om 20u start in het Museum aan de IJzer. Let wel: hier is een apart ticket voor nodig, zie ook www.vonkenzonen.be

Tickets en info via www.vonkenzonen.be of onderstaande link.

IJzer 2018 is een productie van VONK & Zonen met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Cresco Advocaten CVBA in samenwerking met het Goethe-Institut, Poëzie Aarschot, dasKULTURforum Antwerpen, Cresco Advocaten CVBA, Westtoer, In Flanders Fields Museum, Museum aan de Ijzer, CC Kruispunt Diksmuide, Memorial Museum Passchendaele 1917, Talbot House, Huis van de Dichter en de steden en gemeenten Ieper, Diksmuide, Zonnebeke en Poperinge.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Museum aan de IJzer
ijzerdijk 49
8600 Diksmuide

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 18 april 2018
Prijs
Basistarief: 25,00 €
€ 25,0
Reservaties
Organisatie VONK & Zonen
Trefwoorden poëzie, "poëzie", belgische geschiedenis, Eerste wereldoorlog, herdenking Eerste Wereldoorlog, westfront, #literatuur, #fietsen, #cultuur