U bent hier:

'Iedereen Danser' - the making of

+1 punt

Film Documentaires en reportages

In de paasvakantie gingen drie groepen met veel goesting om te dansen creatief aan de slag. Kinderen en senioren werkten een week intensief samen om op het eind van de week hun danskunsten te tonen aan het publiek.
Cineaste Lisa Tahon ('Gloed') was erbij en registreerde het hele proces, de interactie tussen generaties en het ontdekken van de mogelijkheden van hun lichaam.

Hoe kwam de voorstelling tot stand? Heeft de voorstelling de deelnemers ook veranderd in de manier waarop ze naar zichzelf kijken, naar anderen, of naar dans? Sommige deelnemers hebben “dit altijd al willen doen”, anderen aarzelden, zijn bang, maar durven dan toch de stap te zetten. Wat doet dit traject met hun zelfvertrouwen? Voldoet het project aan hun verwachtingen? Wat betekent ‘dans’ voor hen?

Heel bewust werden in 'Iedereen Danser' kinderen en 60plussers samen gebracht. Mensen van andere leeftijden, met andere ervaringen, een andere houding in het leven, wellicht ook met wat vooroordelen, maar ook met zorg. Hoe dat allemaal klikte en speelde en in wat dat resulteerde toont Lisa Tahon in 'Iedereen Danser - the making of', in première op de Dag van de Dans.

Lisa Tahon (°1989) behaalde haar masterdiploma aan het RITS als regisseur. In oktober 2012 draaide Lisa haar eerste documentaire. De voorbije vier jaar lag Lisa Tahon haar focus vooral op dans- en sociaal-artistieke projecten. In mei 2015 creëerde ze voor CC De Grote Post al de documentaire Gloed over het werk van choreograaf Serge Aimé Coulibaly. Al die ervaring brengt ze nu mee om de deelnemers van ‘Iedereen Danser’ in beeld te brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Feestzaal gemeentehuis De Panne
Zeelaan 21
8660 De Panne

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 29 april 2017
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Achthoek
Contact info@achthoek.net
058 53 37 60
Links
Trefwoorden UiTinMijnRegio, Danspunt, Dag van de Dans, ‘Week van de Amateurkunsten’, Achthoek

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS