U bent hier:

ICK & Amsterdams Andalusisch Orkest (NL) // ZIEL | ROUH

+1 punt

‘ZIEL | ROUH’ is een eerste samenwerking tussen dansgezelschap ICK en het Amsterdams Andalusisch Orkest waarbij twee uiteenlopende disciplines elkaar ontmoeten: hedendaagse dans en muziek uit Al Andalus. Componist en arrangeur Abderrahim Semlali vertrekt vanuit drie verschillende muziekstijlen uit het Arabo Andalusrepertoire (tarab, sufi en chaabi) en geeft hieraan zijn eigen hedendaagse interpretatie.
De muziekstijlen verhouden zich tot drie choreografieën waarop Emio Greco/Pieter C. Scholten, Nacera Belaza en Vincent Colomes hun stempel drukken.Op het snijvlak van uiteenlopende tradities en culturen, openbaart zich een verrassende dialoog: een zoektocht naar schoonheid, overgave en opstand. Een drang om te overleven en een liefde voor kunst.

‘ZIEL | ROUH’ is een eerste samenwerking…
Emio Greco en Pieter C. Scholten gaan terug naar de essentie, de ziel van hun eigen werk: de ademhaling. Dit basisprincipe geeft richting en structuur aan de choreografie en maakt een organische connectie tussen de dansers. De ademhaling van de dansers maakt ook een verbinding met die van de zangeres en wordt weerspiegeld in de opbouw van de muziek. De choreografen hebben nauw samengewerkt met het orkest en El Fillali. Zij zingt een stuk uit het oeuvre van Oum Kalthoum (1904–1975), een beroemde en zeer geliefde zangeres uit de Arabische wereld.

De Algerijnse Nacera Belaza vraagt om complete overgave van de dansers. Vergeet wat je weet en geef je over, is de opdracht die ze krijgen. Ze moeten op zoek gaan naar een connectie met de muziek via het lichaam waarbij alle gedachten losgelaten worden. Zo creëert ze een gevoel van oneindigheid: in de beweging, het lichaam, tijd, ruimte en muziek. Een trance die ook het publiek kan voelen.

Vincent Colomes maakt gebruik van principes uit de flamenco, zonder dat het een flamencostuk wordt. Hij speelt met accenten, ritmes en intenties die refereren aan de bewegingstaal van flamenco. Tegelijkertijd werkt hij met de gedeelde achtergrond die de dansers en hij hebben op het vlak van hedendaagse dans delen. In lijn met de herkomst van de muziek creëert hij een lichtvoetige choreografie waarbij speelsheid en interactie tussen de dansers centraal staat. Tegelijkertijd geeft hij ruimte aan de individuele kleur en persoonlijkheid van elke danser.

in de pers
Energiek dansconcert met klassieke Andalusische muziek (Marcelle Schots, Theaterkrant.nl, 17/2/2018, ****)

Met gratis inleiding door Karlien De Savoye om 19u15.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 1 februari 2019
Prijs
Basistarief: 25,00 €

€ 25,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC De Werf

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS