U bent hier:

Hungry Eyes

Tentoonstelling Fotografie

In het voorjaar van 2011 prikkelt het FoMu meer dan enkel 'the eye': 3 fotografen benaderen 'food' op een totaal andere manier. Tony Le Duc heeft onze manier van kijken op gastronomie duchtig veranderd door zijn innovatieve foto’s in kookboeken en culinaire magazines. Het FoMu toont zijn omvangrijk oeuvre van maar liefst 25 jaar food photography.
Tony Le Duc
Valérie Belin
Dimitri Tsykalov

In het voorjaar van 2011 prikkelt het FoMu meer dan enkel 'the eye': 3 fotografen benaderen 'food' op een totaal andere manier. Tony Le Duc (B) heeft onze manier van kijken op gastronomie duchtig veranderd door zijn innovatieve fotos in kookboeken en culinaire magazines. Het FoMu toont zijn omvangrijk oeuvre van maar liefst 25 jaar food photography. Om het draagvlak van zijn fotografie te ondersteunen, brengt het FoMu een historisch overzicht van het geïllustreerde kookboek.
De Russische kunstenaar Dimitri Tsykalov hekelt onze voedingsgewoontes en stelt het overvloedig consumeren in vraag. Hij bewerkt voedingsproducten tot vanitassymbolen en artillerie alvorens er fotos van te nemen.
Valérie Belin (F) bouwde een stevig repertoire op waarbij diverse onderwerpen aan bod komen. In een aantal van haar reeksen focust ze zich op de esthetische vormen en de structuur van voedsel. Die brengt ze in beeld door een speciale belichting. Alledaagse voedingsproducten krijgen zo een bevreemdende uitwerking op de toeschouwer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar FotoMuseum Provincie Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 9 februari 2011 tot 5 juni 2011
Prijs
€ 4 [kortingstarief], € 1 [-26], gratis [-12]
€ 6,0
Reservaties
  • Bel naar 03 242 93 00
Organisatie FotoMuseum Provincie Antwerpen
Contact info@fotografie.provant.be
Links