U bent hier:

“Humor: wat, waarom en hoe valt er te lachen” door Jean-Paul Van Bendegem

Lezing of congres Zingeving, filosofie en religie

Jean-Paul Van Bendegem is licentiaat Wiskunde en doctor in de Wijsbegeerte. Het domein van zijn wetenschappelijk onderzoek spitst zich toe op de filosofie van de wiskunde. Zijn maatschappelijk engagement is zichtbaar door de talrijke lezingen over een brede waaier onderwerpen die hij brengt in Vlaanderen.
Lezing: Humor: wat, waarom en hoe valt er te lachen?

De lezing heeft als voornaamste bedoeling een verkenning te presenteren van wat humor is, welke verschillende vormen van humor er bestaan, wat de effecten zijn van humor op mensen (maar ook bij chimpansees en bonobo’s), welke betekenissen de lach kan hebben en, als sluitstuk, het filosofisch meest uitdagende onderwerp: waar liggen de grenzen van de humor, aangenomen uiteraard dat er zulke grenzen zijn? Zoals men van een filosoof mag verwachten zal het onderwerp na de lezing veel complexer geworden zijn dan ervoor!

Voorstelling vtbKultuur “najaar programma” 2017

Ons najaar programma zal je zeker kunnen bekoren, tevens lichten we het programma van 2018 toe. Het zal dan mogelijk zijn om reeds in te schrijven voor de activiteiten van 2017. Vanaf 2018 zal ons cultureel programma lopen van januari tot december.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Polyvalente zaal van de gemeentelijke bibliotheek
Koning Boudewijnlaan 6
9080 Lochristi

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 22 september 2017
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 12,00 €; niet-leden: 15,00 €; vtbKultuur-/VAB-lid: 12,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie vtbKultuur Lochristi