U bent hier:

Huivernacht

8 jaar

Begeleide uitstap of rondleiding Milieu en natuur

Schrijf je in voor de Huivernacht in Het Leen. Tussen 18.15 en 20.35 uur vertrekt om de 20 minuten een nieuwe groep voor een unieke ervaring in het nachtelijke bos. De eerste vier sessies om 18.15, 18.35, 18.55 en 19.15 uur zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De sessies om 19.35, 19.55, 20.15 en 20.35 uur zijn bedoeld voor een publiek vanaf 12 jaar.
Meld je op het afgesproken uur aan bij de onthaalstand bij de parking. Een elfje neemt je mee naar een kampvuur in het bos. Daar wacht verteller Veerle Ernalsteen op je om je een spannend verhaal te vertellen. Na het verhaal ga je op verkenning in de nacht. Dit mag je zoal verwachten langs je tocht:
Zoekspel ‘muizen en vossen’
Een muis is haar voedselvoorraad verloren. Help je de dennenkegels en eikels terugvinden? Speur met de zaklamp langs het pad maar let op, want een hongerige vos loert tussen de struiken naar jou.
Tocht door het donker
Hoe griezelig is het nu écht in een donker bos? Neem de proef op de som. Laat je ogen wennen aan de duisternis en volg het pad. Zonder licht. Je kan kiezen tussen een verhard pad met hier en daar een klein lichtbaken, of een donker, onverlicht, onverhard en smal boswegeltje.
Mysterieuze ontmoeting
De bossen tussen Eeklo en Gent waren in de Middeleeuwen berucht voor struikrovers en ander gespuis. Zet je tocht voorzichtig voort en wie weet, kom je nog wel iets te weten over de geschiedenis van het domein.
Lichtspel tussen de bomen
Met lampjes kunnen we het bos feeëriek verlichten. Maar lampjes vragen energie. Trap zelf de nodige energie bij elkaar om de lampjes te doen schitteren.
Hapjes met pootjes
Na zo’n stevige wandeling heb je wel trek. Een heerlijk stukje meelwormencake of een in chocolade gedoopte krekel zullen lekker smaken. We zorgen meteen ook voor een streepje geestige muziek. Tijdens het knabbelen kan je een kijkje nemen bij de muizenstand van Natuurpunt.
Muizen kijken
Muizen zijn nachtdieren. We hebben er enkele gevangen en laten ze nu door jou bewonderen. Daarna mogen ze snel weer trippelen op de bosbodem.
Mysterieuze muziek
Luiz Marques en Pol Segers zorgen voor mysterieuze en melodieuze klanken. Kom gerust wat dichter om te luisteren.
Nachtdierenquiz
Volg de sporen op het pad. Ze leiden telkens naar info over een nachtdier van Het Leen. Sla de informatie goed op, want op het einde volgt de overhoring!
Sterrengefonkel
Bewonder de pracht van de sterrenhemel boven Het Leen. Volksterrenwacht Armand Pien geeft je een heldere kijk op de Orionnevel!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Provinciaal Domein Het Leen
Gentsesteenweg 80
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Provincie Oost-Vlaanderen
Trefwoorden #Halloween, #bos, #natuur, mysterieus, kampvuur, #verhalen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Huivernacht op UiTmetVlieg.be