U bent hier:

Huiskamervertelling bij SThout

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

De gemeente Zulte biedt opnieuw huiskamervertellingen aan. Een unieke formule: inwoners ontvangen in hun woning een verteller en publiek. Wat mag u verwachten? Gastvrije Zultenaars die hun woning openstellen. Vertellers met pit die u laten kennis maken met de kracht van het vertellen.
SThout ontvangt verteller Don Fabulist met zijn programma 'Een proeve van de lichtende duisternis'.
Deze vertelavond wordt een dwaaltocht door de fabuleuze wereld van Meester Vos, van middeleeuwse sagen, van ongekuiste sprookjes uit een ver verleden en van oude ballades. Don Fabulist is in strikte zin een traditionele verteller, een getrouwe ‘overleveraar van oergeschiedenissen’, die hij in hun oorspronkelijke schakeringen ten gehore brengt. Toch kruidt hij zijn vertelvoorstellingen met verzen uit het beklijvend universum van vrijgevochten dichters, waarmee hij de verhalen voetje licht en een brug slaat naar de verhalende dichtkunst.

Zowat twintig jaar geleden is het vertellen op het levenspad gekomen van Ridder der Vagebonden van Het Kapersnest, Don Fabulist. Heden verblijft hij in de bossen van de Waalse Ardennen. Tastbare stilte, poëzie, taal der zwervers en sprekende donkerte zijn onlosmakelijk met zijn vertellingen vergroeid.
Deze verteller past dan ook perfect in deze creatieve vrijplaats in Machelen.

Reserveren voor deze huiskamervertelling is noodzakelijk aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bij SThout
Dorpsstraat 77
9870 Machelen (Zulte)
Wanneer
tot
Prijs
Basisprijs: € 5.00
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Bibliotheek en cultuurdienst Zulte
Trefwoorden Huiskamervertelling, Don Fabulist, HomeZulteA