U bent hier:

Huiskamerconcert - Eva De Roovere

Concert Pop en rock

Na vier Nederlandstalige albums (De Jager ° 2006, Over & Weer ° 2008, Mijn Huis ° 2011 en Viert °2013) en meer dan 15 jaar podiumervaring vond Eva De Roovere het tijd om het over een andere taalboeg te gooien. Al in 2013 kondigde ze het volgende album aan in bewoordingen als "nieuwe muzikale horizonten verkennen, van lucht veranderen, uit haar vertrouwde cocon vliegen…". En neem dit laatste gerust letterlijk: geproducet door Peter Case in The Carriage House in Los Angeles is 'Chanticleer', haar engelstalig debuut, een verzameling organische samenwerkingen met de Amerikaanse singer- songwriters Case , Cindy Lee Berryhill en Bob Neuwirth.
De Roovere durft grenzen te verleggen en stijlen te mengen - van folk tot de hedendaagse rock en jazz - omwille van het delen van een lied. Zo maakt ze deel uit van een lange lijn van internationale kunstenaars van Jacques Brel en Edith Piaf tot Nina Simone en Björk.

Na een opleiding klarinet, viool, piano en zang wordt Eva De Roovere de frontvrouw van de folkrockgroep Kadril, wint ze als eerste Belg het Leids Cabaret Festival met het duo Eeef & Coo, lijft de groep Oblomow haar in als zangeres en maakt ze “Kleine Blote Liedjes”. In 2006 besluit ze haar eigen groep op te starten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar een huiskamer in Puurs
nog niet gekend
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Vrijetijdspas: 10,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie cc Binder Puurs
Contact vrijetijdsloket@puurs.be
03 890 76 20
Links
Trefwoorden vivavlaanderen, feestvandefolk