U bent hier:

Huis Arnold Vander Haeghen

+1 punt

Het Kabinet Maeterlinck en het unieke Chinese Salon maken een bezoek aan dit stadspaleis in hartje Gent meer dan de moeite waard
Bezoek Huis Arnold Vander Haeghen
Er zijn gegidste rondleidingen voor individuele bezoekers op vrijdag en zaterdag om 14.30 uur. Het Hotel d'Hane Steenhuyse en Huis Arnold Vander Haeghen worden steeds in combinatie bezocht onder begeleiding van een gids. Tickets kunnen worden gekocht bij Uitbureau.
Voor groepsbezoeken kunt u terecht bij BoekjeBezoek.

Met UiTPAS regio Gent kunt u bovendien bij deze rondleiding punten sparen die u kunt omruilen voor een korting, een cadeau of een ander voordeel in één van de UiTPAS-locaties. Bovendien kunt u in ruil voor 12 punten gratis deelnemen aan de gegidste rondleiding in de 2 stadspaleizen die behoren tot de topmonumenten van Historische Huizen Gent.

In 1771 werd Joos Clemmen, een van de eerste Gentse katoenbaronnen, eigenaar van dit stadspaleis. Clemmen liet het gebouw afwerken en het interieur somptueus decoreren. In de grote salon aan de tuinkant werd een wandbehang in beschilderde Chinese zijde aangebracht. Nu is dit Chinese Salon een absoluut unicum; nergens anders bleef een ensemble zo volledig bewaard.
In de tuin, aan de oever van de Leie, liet Clemmen ook nog een fraai pakhuis oprichten in classicistische stijl. Dit pakhuis werd gerestaureerd.
In 1836 werd het herenhuis eigendom van de Gentse familie Vander Haeghen. Deze familie liet het gebouw bij testament na aan de stad Gent.

Nobelprijswinnaar
In 1862 werd in Gent de auteur Maurice Maeterlinck geboren. Hij zou uitgroeien tot een van de grootmeesters van de wereldliteratuur, bekend van onder meer L'Oiseau Bleu. In 1911 kreeg hij de Nobelprijs voor Literatuur. Het Kabinet Maeterlinck herinnert aan deze grote Gentenaar. Het pronkstuk is het meubilair van zijn werkkamer uit Orlamonde, zijn immense villa in Nice, waar hij in 1949 overleed.


De benedenverdieping is vrij te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 14 tot 18 uur.

Bijzondere tuin in de Veldstraat

In de binnentuin van Huis Arnold Vander Haeghen groeien groenten, fruit en kruiden. Deze stadstuin is het perfecte bewijs dat men ook in de stad op een zeer beperkte oppervlakte voedselgewassen kan kweken.

Kom gerust eens een kijkje nemen.

Info

Waar Museum Arnold Vander Haeghen
Veldstraat 82
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Vrijdag - zondag van14:00tot18:00
Prijs
Individuelen: verkoop tickets vooraf noodzakelijk bij: vzw Uitbureau Gent, Veldstraat 82 B, 9000 Gent, uitsluitend via tel. 09 233 77 88. 1 rondleiding op vrijdag en 1 rondleiding op zaterdag, aanvang telkens om 14.30 uur Kostprijs: 6 euro per persoon (gids en toegangsprijs inbegrepen) Kinderen t.e.m. 18 jaar: gratis Groepen en scholen: Reservatie vooraf noodzakelijk bij BoekjeBezoek, tel. 09 210 10 75, e-mail boekjebezoek@stad.gent Kostprijs voor groepen: 85 euro (duur: 90 minuten / aantal: max. 25 personen per gids)

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,2

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Historische Huizen Gent
Links
Trefwoorden wijk__binnenstad

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS