U bent hier:

HPSCHD: 5 hours of John Cage

Eindelijk wordt het legendarische werk van John Cage weer tot leven gebracht, dit keer met een eigentijdse update. 50 jaar na de originele uitvoering worden zeven klavecimbelspelers vergezeld door zeven beeldende kunstenaars tijdens deze vijf uur durende uitvoering. Deelnemers worden ondergedompeld in het kleurrijke, psychedelische Cage-universum en worden uitgenodigd om de ruimte te verkennen: zitten, lopen tussen de klavecimbels of gewoon stoppen om te luisteren en de atmosfeer te absorberen.

Het kostte componisten John Cage en Lejaren Hiller twee jaar om HPSCHD te voltooien, een werk "voor één tot zeven klavecimbels", tapes en diaprojectoren. De solo's waren gebaseerd op werken van Mozart, Beethoven, Chopin en Schumann. Voor de première in 1969 werden dia's van de maanlanding en filmscènes in de ruimte geselecteerd, evenals banners, surrealistische posters en portretten van Cage, Mozart, Beethoven ... 7000 mensen woonden de vijf uur durende multimedia-happening bij en waren getuige van dit sonische experiment "like the random sounds of civilization”.

Klavecimbels: geleid door Frank Agsteribbe
Tekeningen van Janna Beck, Wouter Steel, onderzoeksgroep MAXlab en studenten
Locatie: De Lange Zaal, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (ingang via de Venusstraat)
Gratis toegang. In de geest van Fluxus is er geen vaste zitplaats en kun je gewoon binnen en buiten lopen.

Dit evenement maakt deel uit van ARTICULATE, het onderzoeksfestival van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.
Meer informatie: www.articulateresearchdays.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koninklijke Academie voor Schone Kunsten
Mutsaardstraat 31
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 23 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Art&Research
Links
Trefwoorden kunst, concert, john cage, Fluxus, happening, tekenen, digitale projectie, HPSCHD, gratis