U bent hier:

Honeyland (Sembènecinema)

+1 punt

‘Honeyland’ stelt hedendaagse fundamentele vragen: hoe gaan wij om met de natuur en hoe kunnen wij toelaten dat winstbejag de wereld schaadt? Een documentaire die visueel verbluffend en poëtische is en als eerste zowel een Oscarnominatie kreeg voor Beste Documentaire als voor Beste Internationale Film.
2019 - regie Tamara Kotevska & Ljubomir Stefanov - 89 min – land Noord-Macedonië – taal Turks, Macedonisch - documentaire

In een afgelegen gebied van Noord-Macedonië beklimt imkervrouw Hatidze steile bergflanken om de bijenkolonies met adequate aanpak op te speuren en er honing te cultiveren. Haar gouden regel past ze met liefde toe: ze neemt slechts de helft van de honing en laat steeds de andere helft voor de bijen. Op die manier heeft ze net voldoende afzet op het marktje op zo’n vier uur loopafstand, om in voor haar en haar stokoude en blinde moeder levensonderhoud te voorzien. Op een dag settelt een rumoerige familie zich naast hun huis en ziet onmiddellijk ook de opportuniteit om van de honingwinst te leven. Helaas is dat geen goede zaak voor de bijen.

Deze documentaire past binnen de Week van de Fair Trade, van 7 tot 17 oktober 2020.

Info

Links
Waar EMotia
Oudenaardsesteenweg 456
9420 Erpe-Mere

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Prijs: 5 euro

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Reservaties Bestel tickets Bestel tickets
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Cultuurdienst Erpe-Mere
Contact emotia@erpe-mere.be
053 60 35 60

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS