U bent hier:

Hommageconcert Gabriël Verschraegen (1919-1981) - Orgelconcert - klassiek

Concert Klassieke muziek

Naar aanleiding van de honderdste geboorteverjaardag van Gabriël Verschraegen, groot orgelcomponist met Lokerse roots, werkt Stad Lokeren een huldejaar uit. Tijdens dit concert spelen organisten van verschillende generaties hun keuze uit zijn rijke repertoire.
Verschraegen, geboren in Doorslaar in 1919, was een vooraanstaand organist. Hij gaf vele concerten in binnen- en buitenland en deed talrijke LP-opnames. Hij was ook actief als muziekpedagoog. Hij was eerst directeur van de Lokerse Academie voor Muziek en Woord, en daarna directeur van het Gentse Conservatorium. Als componist scheerde hij hoge toppen. In 2018 belandden zijn 'Drie Vlaamse Dansen' in Klara’s top 100, tussen de meesterwerken van Bach, Mozart, Pergolesi en Beethoven. Een dergelijk groot Lokers talent, daar hoort een feestelijke herdenking bij.

Met organisten Edward De Geest, Jo Van Eetvelde, Jenny Stoop, Kristien Heirman en Nicolas De Troyer. Hobo: Ilse Barbaix. Presentatie: Nicole Van Opstal (Klara).

Extra: Op dinsdag 15 oktober vindt een lezing plaats over het orgel, gecombineerd met een geanimeerd bezoek aan het orgel van de Kerk Sint-Laurentius. Organisatie: Vormingplus Waas-en-Dender i.s.m. CC Lokeren. Info: http://www.vormingpluswd.be/

Ticketprijs inclusief drankje in het Cultuurcafé.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Laurentiuskerk
Kerkplein z/n
9160 Lokeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 19 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 14,00 €; 65+: 13,00 €; Vriendenpas: 10,00 €; -26: 8,00 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum Lokeren
Links