U bent hier:

Hommage à Brel - Filip Jordens

In zijn ‘Hommage à Brel’ brengen Filip Jordens en zijn pianist een meesterlijke ode aan Jacques Brel, de Belgische grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor de teksten en composities, laten zij hun publiek proeven van Brel.
Jordens, zoon van een Vlaamse moeder en een Franstalige Leuvenaar, treedt intussen al een twintigtal jaar op met zijn Brelprogramma. Hij was voorbestemd voor Jacques Brel, kon hem niet ontlopen. Een "Franse" Vlaming, ook "un homme", net zoals Brel, die naar de hemel op aarde zocht en in de mensen God herkende.
In "hommage à Brel" imiteert Filip Jordens niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is. Er is natuurlijk de fysieke gelijkenis. Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en - vooral - werkt zich in het zweet als Brel. Hij wil niet teren op het succes van een ander, maar de mensen laten proeven van wat Brel destijds op een podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar OC 't Waaigat
Kerkplein 1
2070 Zwijndrecht

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 19 januari 2020
Reservaties
Organisatie OC 't Waaigat