U bent hier:

Hoge Weg

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Een jonge vrouw voert actie voor een nieuw park in de inkomhal van een appartementsgebouw. Telkens opnieuw wordt ze afgewezen, toch verliest ze geen moment de moed. Evelien Bosmans staat naast professionele acteurs én mensen die nooit op toneel stonden in een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen.
Foto's: Kurt van der Elst

Ze verdedigt haar droom van het park met zo’n geestdrift dat je je na een tijdje afvraagt of ze gek is. Of gewoon buitenaards. 

'Hoge Weg' is een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen (MartHa!tentatief), gespeeld door Evelien Bosmans. Voor haar actie spreekt ze met de bewoners van een woontoren, meestal via de parlofoon, met anderen ook in levende lijve in de inkomhal. De bewoners van het appartement worden gespeeld door professionele acteurs én mensen die nog nooit op het toneel hebben gestaan. Voor de castings trekt het BURO voor Stedelijk Enthousiasme - een stedelijke werking in de schoot van Toneelhuis, MartHa!tentatief en Kavka - naar de wijken van de stad en ver daarbuiten.  

'Hoge Weg' zoekt antwoord op tal van vragen. Is het mogelijk om aan de hand van 64 belletjes het volledige portret te schetsen van een hedendaagse stad? Waarom blijft een kwetsbare jonge vrouw de oneindige reeks afwijzingen ondergaan? Kan een stuk vandaag welhaast ondraaglijk het goede belichten? En dan zijn we nog niet eens aan de écht moeilijke vraag: is een portret van een hedendaagse stad wel mogelijk aan de hand van een typische middenklasse droom, namelijk de aanleg van een nieuw park?  


Tekst: BART VAN NUFFELEN Met: EVELIEN BOSMANS e.a. Productie: MARTHA!TENTATIEF coproductie: TONEELHUIS Powered by: BURO VOOR STEDELIJK ENTHOUSIASME

Info

Waar CC Strombeek - Schouwburg
Gemeenteplein z/n
1853 Strombeek-Bever
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 6 maart 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basisprijs: € 16,00; Abo3: € 16,00; Abo6: € 14,00; Abo10: € 12,00; Abo6 tarief: € 14,00; Abo10 tarief: € 12,00; Keuze abo-6 tarief*: € 14,00; Keuze abo-3 tarief*: € 16,00; Keuze abo-10 tarief*: € 12,00; 65+: € 14,00; -21/dagstudent: € 10,00; abo extra: € 14,00
€ 16,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Strombeek
Links