U bent hier:

Hoge Weg

Theatervoorstelling Politiek en maatschappij

Een jonge vrouw (Evelien Bosmans) vecht voor een nieuw park. In de hal van een woontoren spreekt ze de bewoners aan via de parlofoon of in levende lijve.

Deze vrouw verdedigt haar droom van het park met zo’n geestdrift dat je je na een tijdje afvraagt of ze gek is. Of gewoon buitenaards.

 

Hoge Weg is een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen (MartHa!tentatief), gespeeld door Evelien Bosmans. Voor haar actie spreekt ze met de bewoners van een woontoren, meestal via de parlofoon, met anderen ook in levende lijve in de inkomhal. De bewoners van het appartement worden gespeeld door professionele acteurs én mensen die nog nooit op het toneel hebben gestaan. Voor de castings trekt het BURO voor Stedelijk Enthousiasme - een stedelijke werking in de schoot van Toneelhuis, MartHa!tentatief en Kavka - naar de wijken van de stad en ver daarbuiten.

 

Hoge Weg zoekt antwoord op tal van vragen. Is het mogelijk om aan de hand van 64 belletjes het volledige portret te schetsen van een hedendaagse stad? Waarom blijft een kwetsbare jonge vrouw de oneindige reeks afwijzingen ondergaan? Kan een stuk vandaag welhaast ondraaglijk het goede belichten? En dan zijn we nog niet eens aan de écht moeilijke vraag: is een portret van een hedendaagse stad wel mogelijk aan de hand van een typische middenklasse droom, namelijk de aanleg van een nieuw park?

Info

Waar Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 6 maart 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Westrand
Contact info@westrand.be
Trefwoorden UiTinMijnRegio