U bent hier:

Hoe bos- en bosrandvogels ontdekken en herkennen (2de zondag in Zoniën)

Ontdekken en herkennen

Deze lezing is een aanrader voor iedereen, jong en oud, die meer wil weten over  de bos- en bosrandvogels en hun natuurlijk omgeving.

Onze gastspreker vertelt uit zijn eigen rijke ervaring als vogelringer. Met zijn talrijke tips en weetjes wordt het beslist gemakkelijker om in de toekomst zelf de bos- en bosrandvogel te zien en te herkennen. De verschillende soorten komen aan bod en waar en wanneer je ze het best kan waarnemen. Tijdens de talrijke geluidsfragmenten zal je de rustige sfeer van het bos ervaren. In deze lezing gaan we ook dieper in op de gedragingen en leefgewoonten van elke vogel. 

De heer Edwin Rooselaer, is een gedreven vrijwilliger actief bij ringgroep Halle. Als kleuter ging hij al op stap in het Pajottenland met zijn vader en de andere ringers. Zo leerde hij de vele soorten vogels en hun verschillende roepen en zangen te onderscheiden. Het maken en onderhouden van nestkastjes heeft voor hem geen geheimen meer. Na de stage en het examen onder toezicht van het KBIN kreeg hij de nodige vergunningen. Intussen werden er door ringgroep Halle tot op heden ca. 120.000 vogels geringd waarvan de gegevens in de database van het instituut zijn opgeslagen.

De lezing is van 11u tot 13u. Wil je de lezing bijwonen? Schrijf je dan in, de plaatsen zijn beperkt tot 30 personen.

De wandeling start om 14u00 vanaf het Bosmuseum. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven.  De begeleide wandeling met onze NGZ gids heeft als thema "Licht in het bos".

Zowel de lezing als de wandeling zijn gratis. 

Onder de middag is er gelegenheid om de eigen picknick in de refter van het Bosmuseum te nuttigen.


Info

Waar Bosmuseum Jan van Ruusbroec
Duboislaan 2
1560 Hoeilaart

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 9 juni 2019
Reservaties Inschrijven
Organisatie Bosmuseum Jan Van Ruusbroec (Zoniënwoud)
Contact vrijwilliger.groenendaal@gmail.com
0493 11 96 65
Links
Trefwoorden bos, erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, vogels, ook voor kinderen, anbwandelen, anbcentrum, Soorten, Opleiding: Educatie, zonienwoud
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Hoe bos- en bosrandvogels ontdekken en herkennen (2de zondag in Zoniën) op UiTmetVlieg.be