U bent hier:

Historische rondleiding Kasteel Provinciaal Domein Nieuwenhoven (Sint-Truiden) | Week van de Provinciedomeinen

Het provinciaal domein Nieuwenhoven is met haar 160 ha het grootste voor het grote publiek opengestelde boscomplex van Zuid-Limburg. Tijdens de week van domein Nieuwenhoven zijn er dagelijks activiteiten gepland.
In het bezoekerscentrum vind je alle informatie over het domein en kan je educatief materiaal ontlenen voor een leuke boszoektocht.
Er is de greenspot Nieuwenhoven met door het Regionaal Landschap Haspengouw uitgestippelde wandelwegen van 1, tot 7,5 km. Verder is er de recent vernieuwde speeltuin, met aangrenzend taverne Het Kelshof, er is een speelbos, een visvijver om te hengelen (visticket te bekomen in het bezoekerscentrum) een amfibieën- en reptielenvijver, een ecologische waterzuivering en een fruitweide met daarin oude hoogstam fruitsoorten, waar ook een bijenhal kan bezocht worden.
In het naburige privédomein Kasteel Nieuwenhoven ben je welkom voor een wandeling op het voelsprietenpad , een bezoek aan het artistiek winkeltje en een bio- drankje en hapje en streekproducten in het streek-en fietscafé (het café is gesloten op ma, di en do).
Zondag 16 april:
Bezoek het Kasteel van Provinciaal Domein Nieuwenhoven en volg een historische rondleiding met bezichtiging van de ijskelder en de trappenhal. Start om 11.00 u., aanmelden in het streekcafé van Kasteel Nieuwenhoven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Provinciaal Domein Nieuwenhoven
Nieuwenhoven 1
3800 Sint-Truiden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 16 april 2017 tot 17 april 2017
Prijs
Basistarief: 0,00 €; Enkel gratis mits inschrijving en bevestiging: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Provinciaal Domein Nieuwenhoven
Contact 011687981
Trefwoorden weekvandeprovinciedomeinen