U bent hier:

Historische leesclub: Kortgeknipt – Kristien Dieltiens

+1 punt

Lezing of congres Literatuur

Historisch, zowel het boek als de eerste editie in Utopia!
De laatste dagen van augustus, het einde van de zomer nadert. Naar goede gewoonte verzamelen Aalsterse boekenliefhebbers zich onder de professionele begeleiding van Griet Meert rond de tafel.

1937, de Spaanse burgeroorlog woedt in alle hevigheid. Angel, een jongen van negen, ontvlucht met zijn familie San Sebastian in de hoop een veilig onderkomen te vinden in Guernica, de heilige stad. Daar woont ook Carmela, een pubermeisje van bijna 14 jaar, die staat te popelen om aan het volwassen leven te beginnen. Maar Guernica wordt op vraag van generaal Franco meermaals gebombardeerd door de Duitsers. De overlevenden besluiten hun kinderen veilig onder te brengen. Angel en Carmela worden per boot geëvacueerd naar Vlaanderen. De wreedheid van de oorlog, het verlies van dierbaren, het aanschouwen en ondergaan van gruwel heeft hen zwaar getekend. Ze proberen met een onwrikbaar overlevingsinstinct, bij elk heel verschillend, zich staande te houden in het vreemde land. Het wordt een moeizaam proces van helen, een zoektocht naar veiligheid, de kwetsbare balans vinden tussen verleden, heden en toekomst. Gevoelens van loyaliteit, verraad en schuld, het vergeten en herinneren, gaan hand in hand en kleuren hun levens op een bijzondere manier.

Lees je graag een boek en hou je ervan om dit met anderen te delen? Dan is deze leesclub misschien iets voor jou. Op regelmatige tijdstippen komen mensen gezellig samen en bespreken een boek. Dit jaar lezen we opnieuw enkele fantastische boeken. Laat je meeslepen en verrassen!

Praktisch:
› gratis - inschrijven is verplicht via e-mail: info@utopia-aalst.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Utopia bibliotheek
Utopia 1
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 22 augustus 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Utopia bibliotheek
Links
Trefwoorden literatuur

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS