U bent hier:

Historisch Parcours in de Plantentuin Meise

+1 punt

Fiets- of wandelroute Geschiedenis

De Plantentuin heeft een geschiedenis van nagenoeg 200 jaar. Dat is een geschiedenis die ouder is dan ons land! Onder het Franse bestuur was er een botanische tuin aan de Hofberg te Brussel en onder Nederlands bewind bevond de tuin zich aan de Schaarbeekse Poort. Het is pas veel later dat de Plantentuin naar Meise verhuisd is. Vraag de gratis wandelfolder aan de kassa.
Maar ook in Meise valt heel wat te vertellen over de geschiedenis. Het Domein van Bouchout waarin de Plantentuin in 1939 terechtkwam heeft een geschiedenis tot ver in de middeleeuwen. Door de eeuwen heen bewoonden kasteelheren en ridders het kasteel, een tijd lang woonde er zelfs een waanzinnige keizerin.
In de huidige Plantentuin bevinden zich tal van historische realisaties uit de bouwkunde en de horticultuur. Het Plantenpaleis uit expojaar ’58, de Balatserre uit 1853, een kunstwerk van staal en glas, een ommuurde tuin van rond 1800. Dit alles in een eerbiedwaardig kader van eeuwenoude en unieke bomen zoals de nakomelingen van de eerste watercipressen, die pas in de jaren veertig in China ontdekt werden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Plantentuin Meise
Nieuwelaan 38
1860 Meise

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 mei 2019 tot 20 juni 2019
Prijs
Het ticket geeft toegang tot alle collecties van de Plantentuin waaronder het Plantenpaleis

€ 7,0

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 1,4

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Plantentuin Meise
Links
Trefwoorden VBTA

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS